Мартон Фучович е първият финалист в четвъртото издание на турнира

...
Мартон Фучович е първият финалист в четвъртото издание на турнира
Коментари Харесай

Мартон Фучович е първият финалист на турнира в София

Мартон Фучович е първият финалист в четвъртото издание на шампионата София Оупън в столицата. Унгарецът се наложи с 2-1 сета в дуела против Матео Беретини, в обособените елементи 5-7, 7-5, 6-3 след 2:16 часа игра.
В неделя Фучович ще спори за трофей от международния тур за повторно в кариерата си. Първият беше на алените кортове в Женева предходната година, когато унгарецът завоюва първата си купа. Неговият противник във финала ще бъде избран от конфликта сред Гаел Монфис и Данийл Медведев, които ще излязат на корта след 18:00 часа.
Матео Беретини напуща шампионата с високо вдигната глава, откакто по пътя към полуфиналите записа влиятелни победи над Денис Истомин, Карен Хачанов и Фернандо Вердаско.
Двубоят стартира равностойно, като в първите минути двамата взимаха сервис-геймовете си с лекост. Първи до точки за пробив стигна Беретини, който в седмия гейм имаше преднина 40:0, само че Фучович съумя да се измъкне от неприятната за него обстановка и запази подаването си след серия отлични точки.
В десетия гейм унгарецът на собствен ред стигна до благоприятни условия за пробив, които бяха с тежестта на сетбол, само че не се възползва и беше осъден. Сервирайки за последно в сета Фучович позволи брейк, след който Беретини завоюва подаването си на 15 и поведе в резултата със 7-5 след 53 минути игра.
През втората част картината на корта остана непроменена. Солидната игра на двамата от начален удар продължи и тайбрекът изглеждаше неминуем. Сервирайки за 6-6, Беретини позволи първа точка за пробив, от която Фучович се възползва и я материализира в сетбол – 7-5.
Окрилен от мощния край на втория сет, унгарецът стартира стремително и третата част, в която след ранен брейк поведе с 3-0 гейма и до края не разреши на съперника му да навакса изоставането си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР