Мартино на колела“ не е просто книга. Тя е сбъдване

...
Мартино на колела“ не е просто книга. Тя е сбъдване
Коментари Харесай

Финалистите от Промяната 2018 – Carrot с нов проект

„ Мартино на колела “ не е просто книга. Тя е сбъдване на другарство сред две деца, които имат толкоз огромна потребност едно от друго. Тя е книга за търсенето и намирането. На любов. И приемане. „ Мартино на колела “ е историята на едно момиче, което доста обича да споделя истории и едно безшумно момче, което ги слуша и ѝ се усмихва.

Ема и Мартино се срещат в деликатното поле на връзките. Тяхното другарство се ражда от любознанието и съпричастността и се разпростира по метод, който прекатурва обичайните хрумвания за учене, език и познание. С лекост, преминавайки от страница на страница, колелата на Мартино изписват, въпреки и без думи, едно универсално изказване: разликата е това, което ни прави хора.

„ Щастливи сме и за нас е огромна отговорност да сме българското издателство, което може да показа на децата в България това богатство “, споделиха Симона и Крум Крумови , създатели на.

„ Реджо Емилия “ философията споделя някои от полезностите на по-известните валдорфски и монтесорски философии, само че не е съответна просветителна система, а по -скоро метод, учреден на научни проучвания и всемирен полезности, свързани с това по какъв начин децата учат. Тези полезности могат да се интерпретират в друг подтекст, разнообразни просветителни структури и по доста способи, което прави методът извънредно еластичен. През 1991 година Подходът „ Реджио “ е разгласен от ЮНЕСКО за най-хубав метод за ранното детство и придобива международна известност.

„ Мартино на колела “ ще бъде публично показана на 28 септември на Конференцията „ Образът на детето ”, проведена от Фондация за детско развиване „ Калейдоскоп ”, част от които са и екипът на Carrot. Конференцията ще е отдадена представянето на метода Реджио Емилия пред българска аудитория и ще бъде едно от най-вълнуващите събития в областта на образованието тази година. Специално за  нея в България ще дойдат Клаудиа Джудичи, президент на Фондация Reggio Children, и Емануела Веркали, координатор на интернационалната мрежа.-->

Издателство Carrot са финалисти в ПРОМЯНАТА 2018 – най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с Фондация Reach for Change България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР