Мартин Захариев е българин, който години е живял в Украйна.

...
Мартин Захариев е българин, който години е живял в Украйна.
Коментари Харесай

Българин, евакуирал се от Украйна: Не вярвах, че ще се стигне до такава инвазия


Мартин Захариев е българин, който години е живял в Украйна. В студиото на „ Здравей, България ” той описа за това по какъв начин фамилията му е съумяло да избяга от войната.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1927
„ Върнах се в неделя в България. Живях в Украйна  последните 4 години без спиране.  Работя в компания във финансовия бранш. Не имах вяра, че ще се стигне до такава инвазия. Очаквахме, че всичко е политически ход. Бяхме относително спокойни. Имахме известна подготовка ”, показа  мъжът.

Той описа какво тъкмо е станало в деня, в който стартира войната.

„ Събудиха ме с телефонно позвъняване в 05.00 ч., с цел да ми кажат, че са почнали стрелби в Харков.Планът беше да се изнесем в Западна Украйна. Успяхме да се активизираме бързо в границите на половин час. Вече имаше опашки по бензиностанциите, по улиците цареше безпорядък. Още преди 06.00 ч. в Киев се чуха гърмежи. Имаше произшествия ”, изясни Захариев. Той благодари на всички страни за съчувствието.

„ Благодарим за топлото посрещане и човешкото отношение. Това, което се случва в Украйна, отключи съпричастността и милосърдието ”, сподели още мъжът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР