Мартин Янков е на 29 години. Завършил ландшафтна архитектура в

...
Мартин Янков е на 29 години. Завършил ландшафтна архитектура в
Коментари Харесай

Историята на Мартин, който вдъхва живот в реките на София

Мартин Янков е на 29 години. Завършил ландшафтна архитектура в Лондон, той избира да се върне в България. За да облагородява пространствата към нас. Страстта му са градските реки. Както и опциите, които прилежащите към тях територии дават, с цел да се трансфорат в привлекателен център за просвета, изкуство, занаяти. И развлечение. Мартин е основател на фестивала " Реките на София ", който събра вдъхновяващи младежи, подготвени да описват с каузи за гениите си.
Срещаме Мартин край... реката под емблематичния Лъвов мост. " Денят, в който отпътувах за Лондон, беше денят, в който желаех да се върна в София. Защото я обичам. Това, което ме накара да мисля за пространството тук, е както, че то е едно от най-централните, по този начин и едно от най-забравените в това време ", споделя Мартин, до момента в който ни демонстрира по какъв начин в близост към този момент е ставало красиво и още веднъж е допустимо да бъде такова.
" Логично е, когато се занимаваш с градски планове и ландшафтна архитектура, да избереш едно от най-проблемните места ", счита Мартин, който в това време споделя с неспокойствие за фестивала, отдаден на столичните реки, като споделя, че доста поданици и посетители на София за пръв път са усетили пространството към градските потоци по подобен метод.
" Фондация " Колективът ", която аз основах, осъществя фестивала. Другата ми пристрастеност е обвързвана с желанието ми за обединяване на всички неправителствени организации, компании, актьори и будни персони, които към този момент вършат нещо за София и за България ", разкрива Мартин Янков и продължава своя роман. " Фондацията се свърза с едни от най-будните организации в София. Чрез тях успяхме да създадем този фестивал на реките. Никога не бяхме правили с моя екип фестивал на три местоположения, ето за какво мога да кажа, че това е един артикул на " Колектив ", отбелязва 29-годишният проектант.
Мартин е безапелационен, че София има огромен капацитет, който през младите и будни хора може да придобие темперамент на устойчиви политики за развиване на столицата.
Още от изнесеното край Лъвов мост с посетител Мартин Янков, гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР