Мартин Тошев стартира ударно в своя нов тим Жетису в

...
Мартин Тошев стартира ударно в своя нов тим Жетису в
Коментари Харесай

Мартин Тошев: Българските треньори са на висота в Казахстан

Мартин Тошев започва стремително в своя нов отбор Жетису в Казахстан. Той вкара три гола в последните два мача за тима, който се изкачи на шесто място в класирането на казахстанското състезание. Пред " България през днешния ден " острието показа своите усещания от първите мачове през новия сезон.

Г-н Тошев, страховит старт на приключението в Казахстан. Три гола в четири мача. Очаквахте ли сходно мощно начало?

- За благополучие потеглих добре. Радвам се. Никога не съм правил проекти какъв брой гола ще вкарам. Големият плюс беше, че отидох квалифициран и незабавно започнах наедно с тима. Затова се представям мощно.

Как се стигна до прехвърлянето и до 5-годишния контракт?

- След като се прибрах от Ливан, подписах с ЦСКА 1948. Проведох подготовка с тях. Стигна се до питане от Жетису. Всичко се получи небрежно, само че това е плюс за моята кариера. Не скърбя. Доволен съм, че направих този избор.

Казахстанското състезание към този момент е много познато за българските почитатели. Какво равнище заварихте и какъв брой мощно е то?

- Нивото е много високо във всяко едно отношение. И като футбол, и като организация като цяло. Играе се бързо и силово. Уважават българските треньори като Мъри Стоилов, Стойчо Младенов, Николай Костов, Димитър Димитров. Към всички експерти има огромен почит. Радва ме, тъй като това е добре за българския футбол.

Жетису се върна в елита през предишния сезон и приключи шести. Какви са упоритостите в този момент?

- Отново сме шести, само че се намираме единствено на две точки от Топ 5, където е отборът на Стойчо Младенов - Кайсар. В тима ни изискват да се играе футбол. Гледа се на тактическата дисциплинираност. Целта е по-предно класиране и да приключим в петицата, което ще е влиятелно. Знаете какви тимове има там като Астана, Тобол, Кайсар. Те са супербогати и класни. Настоящата позиция също е добра.

Играли сте в много елитни български клубове. Какви са изискванията в Жетису?

- Относно пари не е правилно да го разясня, само че като видите от какви страни отиват футболисти и какви треньори има, ще извършите сметка какъв брой съществени са нещата. Всеки отбор е финансово гарантиран. Няма проблеми с парите. Имат тимове, които играят в Шампионска лига и групите на Лига Европа. Това е задоволително красноречиво.

Какво се случи с ливанския отбор Ал Ахед. Вкарахте много попадения, само че напуснахте?

- 12 гола реализиpax, само че изпуснах много мачове Нашият тим е много мощен. Играхме азиатската клубна купа. Първенството е по-силово като футбол. Нивото не е високо, само че е трудничко. Отборите се хвърлят жестоко и твърдо. В множеството мачове стадионите са дребни. Но в азиатската купа има класни отбори от Кувейт и Йордания. Престоят ми беше добър и се оказа трамплин за моята кариера. Не се разбрахме за новия контракт. Разделихме се с положителни усеща. Все още подкрепям контакт с треньора и момчетата.

В националния тим несъмнено има проблеми с нападателите. Очаквате ли повиквателна от Красимир Балъков?

- През последните години кариерата ми още веднъж потегли. Имаше дълъг интервал, в който ме сполетяха тежки травми. Не играх и това ме дръпна обратно. Сега се любувам на играта. За всеки футболист е горделивост и чест да играе за националния отбор. Продължавам да се старая да въвеждам голове. Ако селекционерът реши да ме извика, ще бъда щастлив да се включа.

Вие сте работили с Красимир Балъков в Черноморец.

- Да, беше ми треньор през 2009 година Взе ме в тима. Познаваме се.
 Мартин Тошев не стопира с головете в Казахстан
Мартин Тошев не стопира с головете в Казахстан

Българският нападател се разписа при победа на Жетису
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР