Мартин Тошев се радва на доста успешен сезон в Ливан,

...
Мартин Тошев се радва на доста успешен сезон в Ливан,
Коментари Харесай

Мартин Тошев пред ТОПСПОРТ: Изненадан съм от Левски, но това може да е годината на ЦСКА

Мартин Тошев се радва на много сполучлив сезон в Ливан, където мина през лятото. Трансферът му от Септември бе сбъднат през месец юли, както ТОПСПОРТ тогава първи заяви. Нападателят заби пет попадения в едвам три мача от началото на шампионата в Ал Ахед и даже сграбчи наградата за " Играч на месеца ". Неговият тим е водач в локалния хайлайф и започва акцията със спечелването на Суперкупата на страната, а някогашният юношески национал е и голмайстор в шампионата.

Медията ни се свърза с голаджията, който описа за престоя си в Бейрут и показа своето мнение за настъпилата рецесия в някогашния му тим Септември. Тошев също по този начин счита, че е изцяло допустимо Лудогорец да бъде детрониран през актуалната акция, защото тимовете на Левски и ЦСКА също са много мощни през тази година.

 Мартин Тошев още веднъж воин в Ливан, българинът №1 в шампионата
Мартин Тошев още веднъж воин в Ливан, българинът №1 в шампионата

От началото на сезона, някогашният футболист на Септември има пет попадения

Здравей, Мартин. Очертава се много сполучлив сезон за Ал Ахед. В началото на акцията още веднъж спечелихте Суперкупата на Ливан, а сега сте и водачи в класирането...

- Да, тъкмо по този начин. Засега всичко върви без спънки. Започнахме сезона доста добре и се радваме на триумфите.

Освен това, ти си голмайстор освен на твоя тим, а и в шампионата като цяло. Още в първата ви среща съумя да реализираш хеттрик...

- Стартирах сезона по най-хубавия метод. Отбелязах пет гола единствено в първите пет мача, само че за жалост, получих разтежение и ще пропусна три от дуелите ни. Това обаче е футболът, няма по какъв начин.

По всичко проличава, че въобще не си срещнал компликации при адапцията ти в Ливан, както към футбола, по този начин и към живота там. Предполагам, че Самир Аясс също доста ти е оказал помощ в това отношение. Лесно ли се привиква с града, с хората, с почитателите?

- Да, несъмнено много бързо привикнах с живота тук. Това е посредством и на помощта на моя другар Самир. Наистина се усещам доста добре в Ливан. Хората доста ме почитат и обичат. Градът е доста хубав, храната също е доста добра. Щастлив съм тук.

 Самир Аясс пред ТОПСПОРТ: ЦСКА е по-класен тим от Левски, време е да стане първенец
Самир Аясс пред ТОПСПОРТ: ЦСКА е по-класен тим от Левски, време е да стане първенец

" По нищо не отстъпват на Лудогорец "

Поставяш ли си за цел да завършиш годината като голмайстор?

- О, много ще се веселя, в случай че съумея да завърша сезона като голмайстор. Вече взех и първата си премия тук за " Играч на месеца " и съм доста благополучен, тъй като всичко това се дължи на доста труд и тренировки и те се отплащат.

А какви са задачите, сложени пред Ал Ахед?

- Искаме още веднъж да станем първенци, да спечелим и Купата на Ливан. А и за какво да не нападаме Азиатската лига, която стартира през януари следващата година.

 Снимка 388391
Източник:

Успяваш ли да следиш българското състезание?

- Разбира се. Когато имам опция проследявам всеки мач. Интересувам се много.

Септември е в много неприятна серия през сегашния сезон - заема предпоследното място във краткотрайното класиране и има едвам две победи... На какво съгласно теб се дължи това?

- Да, за жал, в действителност е по този начин... В рецесия са, само че съм сигурен, че ще излязат от нея. Убеден съм. Според мен е обикновено, тъй като предходната годината направихме един доста мощен сезон и през сегашния упованията сигурно са били много огромни. В момента играят млади момчета в тима и няма по какъв начин тези загуби да не окажат въздействие на душeвността им. Уверен съм обаче, че ще се вдигнат!

 Мартин Тошев не стопира да бележи за Ал Ахед
Мартин Тошев не стопира да бележи за Ал Ахед

Българинът означи в 68-ата минута

Убеден си, че ще съумеят да се оправят с тази рецесия и да запазят мястото си в Първа лига, без значение, че още е много рано да слагаме крайни оценки? Стигна се и до промяна на треньора. Ти по какъв начин би коментирал това?

- Даже съм сигурен, че ще останат в елита. Колкото до треньора... Знаете по какъв начин е, постоянно той изгаря поради незадоволителните резултати. Това, което аз мога да кажа е, че за мен Николай Митов е в действителност добър треньор и аз съм му признателен за всичко. Той доста ми оказа помощ да си върна формата през предишния сезон, а и освен на мен, на целия ни тим тогава.

 Снимка 381403
Източник:

В момента борбата за купата в Първа лига е много завързана. Лудогорец, Левски и ЦСКА имат доста малко точки разлика между тях. Мислиш ли, че през тази година ще имаме нов първенец?

- Определено тази година шампионата е доста оспорвано. Мисля, че ЦСКА и Левски сигурно имат огромен късмет да станат първенци, за сметка на Лудогорец.

Ти си някогашен футболист на ЦСКА. Как оценяваш работата на Нестор ел Маестро до този миг?

- ЦСКА е доста добър тим. В момента си проличава, че седят сносно на терена. Има позитивна смяна. Определено тази година може да е тяхната.

 Снимка 388393
Източник:

Левски също е много видоизменен под управлението на Славиша Стоянович...

- Определено съм много сюрпризиран от Левски. Тази година са в действителност доста мощен противник. Играят първокласен и прелестен за окото футбол... Ще се повторя, само че тази година шампионата в действителност ще е доста забавно, както се вижда и досега.

Ще те трансферира към националния ни тим. За България предстоят още два мача в Лигата на нациите през този месец - посещение на Кипър и домакинство на Словения. Какви са твоите упования? До момента имаме единствено една загуба...

- Всичко си зависи от самите нас. Ако успеем да вземем тези две срещи, ще бъдем тъкмо там, където желаеме. Аз се веселя, тъй като националният ни тим играе в действителност доста добре. Вижда се, че са обединен колектив, задружни. Играят като едно цяло. Разбира се, че моите упования са две победи!

 Снимка 376282
Източник:

Можем ли да заключим, че след тези три победи е очевидно, че тимът върви напред и се развива?

- Да, несъмнено тимът върви напред. Трябва обаче да се стараем да поддържаме това равнище във всеки един мач и постоянно да търсим успеха, без значение от противника. Засега нещата се развиват сносно. Факт е, че имаме и някои сложни гостувания. Всеки към този момент се раздава на 100% против нас... Нормално е.

Мислиш ли, че положителното ти показване в Ливан може да ти завоюва повиквателна от селекционера на " лъвовете " Петър Хубчев?

- За всеки един футболист би било чест да облече националната фланелка! Аз съм концентриран върху изявите ми тук, в Ливан, с Ал Ахед. Доволен съм от формата ми и, в случай че е писано, някой ден може и да облека екипа на България.

 Снимка 367106
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР