Мартин Сорел превърна създадената преди над 30 години компания в

...
Мартин Сорел превърна създадената преди над 30 години компания в
Коментари Харесай

Мениджърът на британския рекламен гигант WPP е разследван за финансови злоупотреби

Мартин Сорел трансформира основаната преди над 30 години компания в световен водач в рекламната промишленост

Още по тематиката
Най-голямата рекламна група WPP завърши най-слабата си година от 2009 година

Компанията чака по-слаби доходи, акциите й поевтиняха до най-ниското равнище от 1999 година
3 мар 2018
Какво четат шефовете на най-големите рекламни групи

Директорите на някои от най-големите информационни групи в България - Александър Дурчев, Екатерина Тупарева, Мария Грашнова и Николай Неделчев - показват книгите с значими съгласно тях уроци за рекламния бизнес
15 сеп 2017 Британският рекламен колос WPP проверява основния си изпълнителен шеф Мартин Сорел по обвинявания в персонални нарушавания, предава Reuters. Милионерът, който през миналите три десетилетия трансформира компанията в водач в бранша, отхвърля обвиняванията.

По думите му, става дума за изказвания, свързани с финансови злоупотреби и по-конкретно с нерегламентирано потребление на фирмени средства.

" Отхвърлям изрично обвиняванията, само че одобрявам, че компанията би трябвало да проверява случая ", разяснява Сорел в сряда. По случая работи адвокатска компания, като се чака в скоро време процесът да бъде приключен, излиза наяве от изявлението на мениджъра, който е един от най-популярните и най-високоплатените бизнес водачи във Англия. Под управлението му от 1985 година насам WPP се трансформира от лондонска компания с екип от двама души до колос в рекламната промишленост с близо 134 хиляди чиновници в над 100 страни по света.

От WPP показват, че сумите, за които става въпрос, не са от значително значение за финансовото положение на рекламната група.

Акциите на компанията, които за последната година към този момент изгубиха 36% от цената си, в сряда поевтиняха с още 2.1% до четиригодишно дъно.

Разследването ще повдигне нови въпроси към приемствеността в ръководството на WPP, отбелязва Reuters. Председателят на борда на шефовете Роберто Куарта в предишното е коментирал, че управителният орган постоянно разисква евентуални претенденти за наследници на основния изпълнителен шеф, ако 73-годишният управител реши да се отдръпна, само че обществено не са оповестявани възможни графици към процеса. Самият Сорел, който по данни на организацията има 1.39% от акциите на групата, споделя от своя страна, че задължението му към WPP остава " безспорен ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР