Мартин Шулц стана външен министър на Германия Трите преговарящи за

...
Мартин Шулц стана външен министър на Германия Трите преговарящи за
Коментари Харесай

Меркел, Зеехофер и Шулц се разбраха за коалицията

Мартин Шулц стана външен министър на Германия

Трите договарящи за необятно съдружно съглашение партии в Германия реализираха долгоочакваното съглашение, предава Ройтерс. Според информации на участващите в договарянията има и пробив в разпределението на бъдещите министерства. Преди окончателното съглашение, което ще бъде подписано с съдружен контракт, би трябвало да се изчистят единствено дребни елементи.

Пробивът стана факт малко преди 10 часа сутринта локално време, откакто диалозите продължиха цяла нощ.

Повече време договарящите са изгубили по тематиката коя партия ще поеме Министерството на труда и обществената политика. Според информация на вътрешни източници социалдемократите са упорствали този значим сектор да бъде ангажиран от техен представител. Но ръководителят на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер също е имал аспирации към ведомството. Освен това  социалдемократите са упорствали да поемат и Министерството на външните работи, както и финансовото министерство.

Според черновата на частичното съдружно съглашение от 167 страници, забелязана от Bloomberg, партиите са постигнали единодушие по няколко точки: отбрана на европейските фискални и дефицитни правила във всеки план на Франция за усилване на еврозоната, право на глас на немските законодатели върху политиките на възможен предстоящ европейски  финансов фонд, както и гарантирането на това, че глобите против Русия ще бъдат оттеглени само при напредък по Минските съглашения.

Като знак за желанието си да постави завършек на политическата неустановеност Меркел съобщи в неделя, че е подготвена на взаимни отстъпки, без значение от това какъв брой мъчителни ще са те. „ Всеки от нас ще би трябвало да направи мъчителни взаимни отстъпки и аз съм подготвена за това ", сподели тя пред кореспонденти. Канцлерът също по този начин уточни вълненията на международните пазари като симптом, че най-голямата европейска стопанска система се нуждае от устойчиво държавно управление.

Група от 15 договарящи от консервативния блок на Ангела Меркел и от Германската социалдемократическа партия на Мартин Шулц ще договорят финалното съдружно съглашение.  /Марица.бг

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР