Мартин Шулц и Зигмар Габриел (дясно) Германският външен министър Зигмар

...
Мартин Шулц и Зигмар Габриел (дясно) Германският външен министър Зигмар
Коментари Харесай

Германският външен министър разкритикува вероятния си приемник и съпартиец


Мартин Шулц и Зигмар Габриел (дясно)

Германският външен министър Зигмар Габриел разкритикува евентуалния си правоприемник и съпартиец Мартин Шулц, че не съблюдава обещанието си да не става министър в държавно управление на Ангела Меркел, съобщи Франс прес.

" Остава единствено страдание с какво пренебрежение се работи едни към други в нашата Социалдемократическа партия и какъв брой малко коства дадената дума ", споделя Габриел в изявление за вестникарската група " Функе ", което излиза в събота.

Бившият водач на немските социалдемократи има поради вчерашното изказване на Мартин Шулц, че желае да стане външен министър в новото държавно управление, което се готви да сформира Ангела Меркел.

Шулц, който разгласи също, че ще напусне управлението на Социалдемократическата партия, в предходни изявления изрично изключваше опцията да взе участие в държавно управление на Меркел.

Очаква се Зигмар Габриел да не се включи в мъчно постигнатата от Меркел необятна коалиция. Той разкри, че дъщеричката му Мария му споделила след постигането на съглашението сред консерваторите и социалдемократите за съдружно ръководство: " Недей да си печален, тате, в този момент ще имаш още повече време за нас. По-добре в сравнение с господина с косми по лицето " (имайки поради брадатия Мартин Шулц).

" Упражнявах на драго сърце отговорностите си на външен министър и в очите на популацията явно съм си приключил добре работата. Съжалявам, че това публично утвърждение на работата ми остави новото управление на Социалдемократическата партия изцяло безразлично ", добави Габриел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР