Мартин Шулц и Сергей Станишев, лидер на ПЕС. Германските социалдемократи

...
Мартин Шулц и Сергей Станишев, лидер на ПЕС. Германските социалдемократи
Коментари Харесай

Социалистите в Германия обещават високи данъци за богатите

Мартин Шулц и Сергей Станишев, водач на ПЕС.

Германските социалдемократи (ГСДП) оповестиха в понеделник, че в случай че завоюват изборите наесен, ще се борят за повишение налозите за богатите и намаляването им за бедните като опит да завоюват на своя страна гласоподаватели на фона на неефективна предизборна акция.

Лидерът им Мартин Шулц се надява да победи канцлера Ангела Меркел на 24 септември, само че партията му изгуби движение през последните месеци и понесе провали поредно на няколко значими районни избори.

" Ще понижим данъчното задължение за хората с дребни и междинни приходи и ще подкрепим фамилиите ", сподели Шулц пред публицисти. " Предложението ни е положително освен за Германия, само че и за Европа ", добави той и изясни, че това ще подтиква вътрешното ползване и по този начин ще се усили вносът от останалите страни от Европейски Съюз.

Шулц посочи, че ГСДП желае най-високата данъчна ставка да се увеличи от 42% на 45%, до момента в който прагът за необлагаем най-малко се увеличи от 54 хиляди евро на 76 хиляди евро годишен приход. Социалните удръжки, които се вършат на хората с приходи над 250 хиляди евро, ще се покачат от 45% на 48%, тъй като въпросът за обществената правдивост е в сърцевината на акцията ни, добави той.

Подобни послания в стопанска система, която се развива добре и работи на цялостни обороти, занапред би трябвало да стигнат до гласоподавателите. Засега поддръжката за социалдемократите е по-ниска от тази за Меркел, търсеща четвърти мандат като канцлер. Преднината на нейните християндемократи е двуцифрена.

Друга мярка, оповестена от Мартин Шулц, е фамилиите с ниски и междинни приходи да платят общо 15 милиарда евро по-малко налози всяка година.

Освен това ГСДП възнамерява да размени плоския налог върху финансовите облаги с прогресивна система, тъй че още веднъж да се таксуват равнопоставено приходите от трудова активност и от финансови интервенции. В момента облагането на частни доходи от финансови облаги е 25% и е въведено през 2009 година от тогавашния финансов министър социалист Пеер Щайнбрюк.

" Данък взаимност ", както бе наречено облагането след 1990 година за събиране на средства за възобновяване на някогашната Германска демократична република, няма да важи за служащите с дребни и междинни приходи, разгласи още Шулц. Облагането с 5.5% събира всяка година над 15 милиарда евро и в началото се смяташе да е краткотрайна мярка, само че непрестанно се удължава срокът ѝ, макар че някои политици считат, че тя е изживяла времето си.

Държавните вложения в инфраструктура ще бъдат увеличени с 30 милиарда евро в идващите 4 години, с цел да се усъвършенства положението на учебни заведения и улици, сподели още партийният водач.

Представените ограничения би трябвало да бъдат утвърдени на конгрес на ГСДП в неделя.

В неделя при представянето на новата си книга Was mir wichtig ist (Какво е значимо за мен), Шулц призна: " Мисля, че трябваше да се представям повече като федерален политик по време на провинциалните избори ". Но той изясни, че това надали е огромна неточност, тъй като там акциите са се водели за локални тематики и проблеми, към които той като водач на федерална партия има лимитирано въздействие.

Поемам виновността за провалите, само че към момента сме в битката, добави Шулц в Берлин, представен от ДПА.Той разгласи още, че един от целите на предизборната акция ще бъде изравняването на правата на брак за хомосексуалните.

Шулц подлага на критика Меркел за това, че си приписва всички триумфи на съдружното държавно управление, в което ГСДП е младши сътрудник, и приписва на социалистите всички негативи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР