Мартин Мурански се присъедини към управленския екип на TBI Bank

...
Мартин Мурански се присъедини към управленския екип на TBI Bank
Коментари Харесай

TBI Bank има нов директор, отговарящ за кредитния риск

Мартин Мурански се причисли към управническия екип на TBI Bank като шеф " Кредитен риск ".

Мурански дава отговор за ръководството на кредитния риск на главната бизнес линия на банката - потребителско кредитиране и дистрибуция. Той има дейна роля в основни планове, които ще обезпечат развиването на софтуерно насочено, гъвкаво и изцяло ръководство на кредитния риск в TBI Bank.

Мурански е водач в ръководството на риска с повече от 20 години опит в региона на финансовите услуги. Първоначално развива своята експертиза в корпоративното банкиране, а по-късно се специализира и в региона на потребителското и комерсиалното кредитиране в GE Capital в Чехия, Ирландия и Съединени американски щати.

Той построява рисковата функционалност за дребните и междинни предприятия в Raiffeisen Group Виена, а по-късно работи като основен шеф " Риск " на чешката дъщерна компания на Sberbank Europe в Прага.

Преди да се причисли към TBI Bank, Мурански взе участие в основаването на стартъп за електронна търговия, основан в Швейцария.

Притежава магистърска степен по бизнес стопанска система от Икономическия университет в Братислава (Словакия) и MBA от IMD в Лозана (Швейцария).

Той е член на Асоциацията на професионалните риск мениджъри (PRMIA) и Глобалната асоциация на експертите в региона на риска (GARP). Владее британски, немски, чешки, словашки и маджарски език.

" Щастливи сме, че към екипа на TBI Bank се причислява толкоз умел експерт в ръководството на риска като Мартин. Убеден съм, че с опита си той ще способства за триумфа на цифровата промяна на банката, без да вършим взаимни отстъпки с риска и стабилността ", разяснява Валентин Гълъбов, ръководител на Управителния съвет на TBI Bank.

Оспорвайки одобрения мироглед за банковото дело, TBI Bank възнамерява да обслужва клиенти в цяла Европа посредством онлайн-базирано прекарване, за да усъвършенства финансовия живот на своите консуматори, както и на клиентите, предпочитащи цифровите услуги.

В момента банката слага мощен акцент върху привличането на най-хубавите интернационалните и локални гении и специалисти, като в нейния екип има представители на 13 националности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР