Мартин Колев посочи, че в петък на среща с министъра

...
Мартин Колев посочи, че в петък на среща с министъра
Коментари Харесай

Заплахи за стачкуващите в МВнР frognews.bg

Мартин Колев уточни, че в петък на среща с министъра Николай Милков във връзка със стачката. Милков персонално е поел ангажимент да няма реваншистки настроения и връзки към чиновниците, както и последствия за тях фактът, че стачкуват. Колев уточни, че върху някои сътрудници е оказван напън да не стачкуват.

 

Още при символичните протестни дейности е получено от управлението на Външно министерство писмо да се съблюдава работното време, в противоположен случай стачкуващите подлежат на дисциплинарни санкции, добави ръководителят на Професионалното обединяване на държавните чиновници от Дипломатическата работа, напомня Агенция " Фокус “.

 

Колев добави, че се вършат индиректни опити да бъде смачкано желанието на стачкуващите: " Натискът не идва от министъра, а от по-ниски равнища. Той е  директен и косвен. Психологически напън се  получава посредством условие от стачкуващите на описи, с цел да се регистрират пред шефовете. Стачкуващите отхвърлиха да вършат описи. “

 

В несъгласие със Закона, В Министерството на външните работи са оповестени състезания за наемане на служащи, до момента в който текат стачните дейности, излиза наяве още от думите на Мартин Колев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР