Мартин Жлябинков - главен секретар на Община Перник, даде повече

...
Мартин Жлябинков - главен секретар на Община Перник, даде повече
Коментари Харесай

Феновете на Миньор събрали 300 лева за клуба

Мартин Жлябинков - основен секретар на Община Перник, даде повече обяснение пред ZaPernik.com по отношение на това закрива ли се футболния клуб Миньор откакто му се спре общинската прехрана.

" Миньор не е общински клуб, нито е на кмета или на общината, а е съдружие с нестопанска цел и е на почитателите. Като всички останали 43 спортни клуба регистрирани в община Перник, той получава финансиране от общината като попада в графата " най-представителен тим на града " и получава най-голямо финансиране от всички 43 клуба в размер на 250 000 хиляди лв.. Право на кмета е да реши какъв бюджет да предложи на Общинския съвет за спорт и спортните клубове и неговата преценка, съгласно мен е на място. Тя не е основана единствено на вчерашната демонстрация, а на доста събития и неща, случили се през тези три години, само че няма да влизам в елементи.

Това, че кметът взема решение да не предлага да се отпускат пари на Миньор не значи закриване на клуба. Клубът няма да получава пари от общината, както до момента и ще разчита на спонсорите, които са открити, с цел да оказват помощ на тима. Това значи, че ще би трябвало управлението на клуба и общото заседание да намерят опция за финансиране и самите почитатели да бъдат малко по-милеещи за тима и да му оказват помощ най-малкото с посещаемост на мачовете и по-малко санкции, с цел да върви напред като провеждат и акции за набиране на средства.

От акцията на почитателите за подпомагането на клуба за няколко месеца досега са събрани колосалните 300 лева от четирима души. За мен това е смешно и обидно и хората, подкрепящи тима би трябвало да се замислят по какъв начин го поддържат и по какъв начин му вредят, а не да търсят виновност в някой поради това, че е взел управническо решение.

Ясно е казано, че детско-юношеската школа на клуба ще бъде подкрепяна, както до момента и децата няма да се лишават от нищо. Напротив - ще има повече средства за тях, както и за останалите спортни клубове в града ", съобщи Жлябников.
 Привържениците на Миньор с изострен отговор към кмета на Перник
Привържениците на Миньор с изострен отговор към кмета на Перник

По мотив вчерашната обява на градоначалника
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР