Мартин Харизанов е благодетелна личност, съпричастна с нуждаещите се във

...
Мартин Харизанов е благодетелна личност, съпричастна с нуждаещите се във
Коментари Харесай

Мартин Харизанов - млад, образован и с мисия да помага на Враца

Мартин Харизанов е благодетелна персона, съпричастна с нуждаещите се във Враца. Той основава и провежда дела с действителен резултат, ориентирани предпочитано към образованието и спорта. Младият врачанин взе участие в разнообразни начинания – персонални и публични, подкрепя юношески структури и взе участие взаимно със собствен съидейници в разнообразни благородни инициативи.
Харизанов интензивно се включва в обществена идея за подкрепяне на нуждаещи се от селата Тишевица и Косталево и от квартал Кулата. В самодейността са раздадени облекла, обувки и спално долни дрехи на над 50 фамилии. През юни предходната година при наводнението в Роман, той се включи в почистването, извозването и хигиенизирането на домовете на потърпевшите.
Мартин Харизанов е този младеж, който съумя да събере през март тази година над 2000 подписа в поддръжка за построяването на спортна зала „ Арена Враца “. Той е спонсор и съорганизатор на редица спортни прояви: купа „ Враца “ на 25 май 2019 година, съревнование по приложно колоездене за Международния ден на младежта на 11 август, купа „ Леденика “ на 22 септември. Активно подкрепя и състезатели на колоездачен клуб „ Враца Велообщество “ за участия в страната. Дейно взе участие и в спортно младежко състезание „ Steet workout and fitness day” нa 16 октомври предходната година, а неотдавна подкрепя и за основаване на нов състезателен клуб по художествена гимнастика във Враца.
В сферата на образованието, в качеството си на представител на Алумни клуб „ Финанси 2013 “ - Свищов, през декември 2018 година Харизанов изненада с дарове над 600 гимназисти от Враца. Друга забавна негова самодейност е стартиралото годишно съревнование по предприемачество „ Аз предпочитам да се развъртвам във Враца “, чиято концепция е да генерира нови бизнес хрумвания, свързани с града и в това време да покаже на младежите, че има смисъл и метод да се осъществят в родното си място. Наскоро Мартин Харизанов беше един от главните уредници на отворен конгрес за реализация на младите във Враца, на който той прикани врачаните да бъдат будни, дейни и да се борят и отстояват фантазиите си.
Като държавник и младеж, на който проблемите на града и хората в него не са му непознати, Мартин взе участие и в няколко начинания, свързани с подпомагането на млади гении във Враца. Като част от съдружие „ Благотворни другари “ беше учредена стипендия за достижения в скулптурата, носеща името на Патриарха на българската статуя проф. Андрей Николов. За втора поредна година тя се дава на млад студент от Враца, учещ в НХА-София. Следващата самодейност на сдружението, в която Мартин се включи, беше подаяние на 360 книги на читалнята към НЧ „ Пробуда 1926 “ в село Згориград и 65 заглавия с неповторима литература на британски език на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ във Враца по случай 24 Май – Деня на българската просвета и книжовност.
Нашият град - Враца, обществото ни, има потребност от такива дейни младежи, като Мартин. Открийте ги и им се доверете. Техните дела заслужават нашата поддръжка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР