Мартин е хем е тенисист, хем шампион, хем отличник в

...
Мартин е хем е тенисист, хем шампион, хем отличник в
Коментари Харесай

Тенис талант пътува до Стара Загора, за да тренира през...

Мартин е хем е тенисист, хем първенец, хем първенец в ОУ “Алеко Константинов ” в Димитровград! Той е измежду 16-те най-хубави на Мастърса до 10 години. Роден е през 2009 г, запалил се е по тениса още на 3 година поради своя татко. В момента напълно е предан на играта и упътванията на своя родител. Малко почива, тъй като обича да се учи на тънкостите на корта и багра по сигнално-зелената топка. И по този начин към този момент 6 години.

“Имам задоволително време да се занимавам с него и загова продпочетох аз да го упражнявам. Съвместно се учехме. Знам, че ще пристигна миг, в който би трябвало да го оставя на професионалните треньори. Лошото при нас, е че нямаме покрита база в Димитровград и тези 6 месеца, които предстоят са погубни за подготовката на Мартин. Няма по какъв начин без тренировки да отиде на съревнование ”, споделя бащата Щелян Бонев.
Първи крачки в тениса Мартин прави под управлението на треньора Васко Ибришимов. От началото искаше да става футболист, само че забелязах, че има по-голям нюх в ръцете, а не в краката...и по този начин тръгнахме, споделя бащата.

През зимните месеци двамата стартират уроци в залата на Тенискортовете в Хасково. Там обаче упражняват над 400 деца на две стадиони, което затруднява доста този извънредно независим спорт. Семейството заплаща по 140 лв. за три тренировки седмично. Следва интервал на дълги пътувания до Пловдив, където ги приютява учебен салон, само че и това натоварва фамилията.

Имам другар в Стара Загора. Казва се Александър Михайловски, който от скоро ни приема в свободните си часове. Много сме му признателни, че ще ни приюти през зимата, другояче детето изпуска доста, продължава бащата на Мартин.

Иначе на тенискортовете в Димитровград на ст. “Раковски ” двамата треньори Иво Андонов и Светослав Господинов се занимават с 20 деца. В Хасково към този момент са надарените Тереза Костова и Рая Иванова. Работата е доста и няма по какъв начин всеки селекционер да насочи вниманието си и да приготвя децата самостоятелно. Те упражняват на групи единствено когато времето разрешава.

Радва ме обстоятелството, че детето е доста съществено и се раздава на тренировките. Изигра много интернационалните шампионати и незабавно равнището му се подвигна и самочувствието също. Всичко обаче опира до парите, разяснява за своя надарен наследник, бащата.

Мартин взе да прави съществено усещане напоследък. В учебно заведение е първенец и в учението и в спорта. Затова приказват и резултатите му на безпрепятствено тичане и скок. Той знае добре, че спортът възпитава и дава здраве, въпреки, че не е талантлив физически.

Зная, че с времето треньорите ще се менят, а аз желая да съм титуляр на корта при всеки от тях. Мечтата ми е да играя в огромния тенис, споделя Мартин. Освен сигурност на корта, баща постоянно ми дава тактически упътвания, упражняваме повече за техника за изчистване на ударите ми, само че най-много той ми е психическата опора като цяло, споделя надареният тенисистът.

“Колкото по напредва, би трябвало да отделяме повече време за тенис. Това са към 3-4000 лв. на сезон. Независимо от това си купих машина за кордажи и това доста ни улеснява. Добре, че общината ни възвръща някои разноски, като след всеки шампионат се отчитаме с план-сметки, изяснява бащата на Мартин.
Всъщност младокът употребява най-рационално техниката макар

ниският си растеж.Помага му и спокойствието на мрежата. Димитровградчанинът залага напълно на бързината, демаража, на техниката на мощния си удар и на офанзивата. Така в последните 2-3 години, Мартин е компактно до и над по-големите си любимци, като за удивление на всички се оправя сносно на другите настилки, въпреки че тези на клей да са му най-любими.

Силата на нашия воин е да се включва в предни позиции при всяка комфортна опция, а чудесното му възприятие за разпространение, ориентацията и превъзходната игра на мрежата го вършат извънредно рисков. Идолът му? Е, кой може да е идолът на играч симпатизиращ на позитивния тенис? Григор Димитров несъмнено. Мартин не стопира да гледа изявите му и да попива, да се учи...Опитва да копира, да подражава... Той е твърдо решен да вземе най-хубавото от най-хубавите, с цел да стане и той един от тях...

Досегашни триумфи:

Мартин Бонев е измежду 16-те най-хубави на Мастърса до 10 години в София. Печели първо място на шампионата в Свиленград. Има извоювани 5 районни шампионата: 2 в Бургас, и по един в Свиленград, Пазарджик и Асеновград. Втори на Държавното в Ямбол, трети в Пловдив, Нова Загора и Хасково. Печели шампионата за деца във връзка Деня на Димитровград. Стигна сребро и на последния шампионат за 2018-а година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР