Мартин Чоков може скорострелно да се озове при татко си

...
Мартин Чоков може скорострелно да се озове при татко си
Коментари Харесай

Гавра! Синът на Ценко Чоков се връща в затвора при баща си заради… запек

Мартин Чоков може скорострелно да се озове при баща си Ценко в столичния арест, написа ежедневник. Според източници дребният наследник не е бил открит в къщата, където е трябвало да стои, до момента в който е под домакински арест. Спонтанна инспекция на ченгетата от полицията в Бяла Слатина не намират Мартин в дома му и се наложило да го чакат близо два часа, до момента в който се появи. Той съобщил на униформените, че бил в тоалетната със запек, разкриват още осведомени с протокола. Твърди се, че засечката станала на 17 октомври, а случилото се било анонимно докладвано на наблюдаващия делото прокурор в София.

Ценко Чоков, синът му Мартин и още 6 души са подсъдими за присъединяване в незаконна група за рекет, побои и изнудване.

Малкият наследник на някогашния кмет бе пуснат под домакински арест преди повече от половин година. Срещу гаранция за 10 дни бе освободен и татко му Ценко. Двамата се прибраха в Галиче, само че още на идната седмица заваляха тъжби от очевидци против бандата. Те се оплакаха, че Ценко ги заплашвал по улиците на селото и подсъдимият бе върнат в кауша. Макар в понеделник юристите на Чоков да желаеха смяна на мярката му, това бе отказано изрично, без значение от десетките му болежки. Така баща Чоков ще посрещне Коледа в софийския затвор, като сега е в лечебницата поради проблеми с ануса. Нищо чудно и Мартин да е там за празниците, в случай че служителите на реда от Бяла Слатина съумеят да приготвят протокола си. В документа те би трябвало да опишат всички дейности, които са осъществени по време на изненадващата инспекция в дома на Чокови. Това значи да обяснят от кое място се е появил синът на скандалния кмет, какво е ревюто на къщата и нейните изходи и какво са правили, до момента в който са чакали начело.

Според жителите на Галиче това е трети път, в който полицията засича, че Мартин не съблюдава домашния арест. Твърди се, че той е бил в заведения из селото и се движел с кола с тъмни стъкла, с цел да не бъде сниман отвън дома си. Освен това се дегизирал с шапка и очила. На два пъти служителите на реда имали проблем с доказването, че Чоков е излизал. На третия път обаче може и да съумеят да го заловен в нарушаване.

Междувременно на съвещанието в понеделник завърши чуването на очевидците и предявяването на материалните доказателства. Очаква се на 22 декември да бъде прочетена и присъдата на групата.

“Всичко над 10 години затвор ще ни успокои”, молят се селяните от Галиче, които настояват, че са били бити и изнасилвани от Чоков и приятелите му. Те са безапелационни, че въпреки да е в пандиза, тормозът продължава. По думите им Чоков звънял от ареста по телефоните и заплашвал, уволнявал от работа и разкарвал неуместните от ловната дружинка. Освен това вечер уличните лампи били изгасени. “Искат да се опасяваме непрестанно и да оттеглим показанията си”, сигнализират потърпевшите.

Източник: Пик
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР