Мартин Божанов заплашва съдия и никой не прави нищо три

...
Мартин Божанов заплашва съдия и никой не прави нищо три
Коментари Харесай

Защо прокуратурата не оказваше същия натиск срещу Нотариуса, както срещу Христо Шопов, пита адвокатка

Мартин Божанов заплашва арбитър и никой не прави нищо три години, напомня Ина Лулчева и разяснява, че мярката против артиста е била непотребна

Мартин Божанов заплашва арбитър и никой не прави нищо три години, а когато става съседски скандал с Христо Шопов и една жена се оплаква, този човек бива арестуван незабавно. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ адвокатката на артиста Ина Лулчева. 

„ На Шопов му се желае непрекъснато задържане и става знаменит, въпреки че двама души отхвърлят изказванията на дамата. Това ли е обективността и безпристрастното следствие? Ето по този начин се оказва напън “, разяснява тя. 

„ Факти по делото няма да описвам, само че няма нищо, което да е по-различно от една препирня. Може да не е с изискани дейности като във виенски салон, само че диалогът с нищо не надвишава общоприетият темперамент на един скандал “, съобщи Лулчева. 

„ Не мога да ви кажа какво довежда до 72 часа задържане. Това е ненужно. Прилага се, когато има заплаха индивида да се укрие “, изясни тя. 

„ Оръжията са в дома му и когато отиват служителите на реда, с цел да ревизират какво става там, го питат дали има и той ги демонстрира “, разясни адвокатката. 

„ В себе си артистът не е имал оръжие. Съдът установи, че няма опасност с револвер “, добави тя. 

Ако за такива реплики от съседския скандал с Христо Шопов се повдига обвиняване, 2/3 от българския народ би трябвало да е обвинен, разяснява някогашният заместник-председател на Висшия адвокатски съвет. Тя показа, че е подала оставка, защото ситуацията и методът на работа не са допустими за нея. 

След като водещата Мария Цънцарова я пита какви са мащабите на паралелното правораздаване в България, тя сподели, че са надява да не са доста голи и че към този момент страната има твърдо предпочитание за справяне с него, само че по никакъв метод то не стартира и не свършва с Пепи Еврото и с Марин Божанов – Нотариуса.

„ Обществото към този момент не е според да търпи това нещо. Този публичен напън, който се реализира върху органите на правосъдната власт, не би трябвало да стопира. От друга страна правосъдната власт също желае да се самоочисти, както и адвокатурата, тъй като и при нас има проблеми. При тези комбинации са взели участие и юристи “, съобщи Лулчева. 

„ Срещу юристите, които са упоменати във кино лентата на Ивайла Бакалова, няма формирани дисциплинарни производства. Трябва да създадат това съответните адвокатски препоръки, където те са регистрирани “, добави тя. 

„ Знаем иманета на двама блестящо изразени сътрудници на Нотариуса. Изтекла ли е отминалостта на техните дейности? “, попита Цънцарова. 

„ За това, което се споделя във кино лентата на Антикорупционния фонд преди три години, е изтекла. По линия на адвокатурата на тях не може да бъде наложена дисциплинарно наказване за това, което тогава са правили. Трябва да се ревизира до каква степен с дейностите си не престават да уронват престижа на адвокатската специалност и това следва да бъде тествано от адвокатския съвет “, сподели юристката. 

Водещият Златимир Йочев пък напомня, че единият от юристите, които са част от кръга на Мартин Нотарисуса, споделя в същия кино лентата, че е отблъсквал клиентите, искайки им крупни суми от порядъка на 100 000 евро, а Лулчева разяснява, че това е смешка. 

„ За опрощение става, само че не може да обсъждаме съществено едно такова изказване. Освен това във кино лентата не се вижда да е канен да пази който и да било, с цел да го отблъсква с хонорара си “, добави тя. 

На въпроса какво може да се каже за правист, който споделя „ не ме интересува отговорен ли е или почтен, значимо е, че си приказваме с Господ “, защитничката на Шопов отговори, че не е юрист. 

„ От документи по делото, с които „ Капитал “ разполага, излиза наяве, че по следствието против Пепи Еврото очевидците са трима – някогашната му жена Любена Павлова, Митко Каратиста и юрист Велимир Атанасов. Каква е връзката с разплитането на сюжета „ Осемте джуджета “? “, попита пък Цънцарова.  Не мога да кажа нищо за каузи, които не познавам, съобщи Лулчева. 

Водещата обаче я отвърна с думите: „ Твърди се, че показанията, събрани от тримата очевидци, водят към връзки с сегашния изпълняващ функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов “. Възможно ли е съответно следствие, в случай че името му е в тази показния, попита тя. 

„ Убедена съм, че да, тъй като в прокуратурата работят доста хора, които може да проверяват и в случай че не се оказва напън, а с последните промени в Конституцията се сътвори опция за такова без значение следствие. Това са 1000 души. Нека не си заравят главата в пясъка и да споделят, че ги е боязън, че може да им се случи нещо “, прикани адвокатката. 

„ Каквито и да са орязаните пълномощия на основният прокурор, той не е многоръката Шива, която да прави всичко в прокуратурата “, сподели още тя. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР