Мартин Божанов-Нотариуса е бил защитен свидетел на прокуратурата срещу бившия

...
Мартин Божанов-Нотариуса е бил защитен свидетел на прокуратурата срещу бившия
Коментари Харесай

Нотариуса бил защитен свидетел срещу Пепи Еврото

Мартин Божанов-Нотариуса е бил предпазен очевидец на прокуратурата против някогашния следовател Петър Петров, по-известен като Пепи Еврото. Това разкриха от уеб страницата Safenews.bg.

Според източници от Министерство на вътрешните работи, Нотариуса до неотдавна е имал назначена полицейска защита, сходна на тази на някогашната жена на Пепи Еврото - Любена. Наскоро обаче гардовете били отзовани, защото в Министерство на вътрешните работи считали, че няма заплаха за живота на Божанов.

На 31 януари се прибрал в дома си в комплекс “Глория палас ”. Около 19,20 часа и паркирал колата си след бариерата. По това време се сменяла защитата. Негов комшия разхождал кучето си из двора. Той чул изстрелите и видял по какъв начин Божанов пада на земята. Мъжът се уплашил и незабавно се прибрал. Твърди, че по този начин и не видял килъра.

Днес от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха и различен объркващ факт - Нотариуса е погубен в 19:20 часа, само че брачната половинка му Гергана подава сигнал малко след 20 часа, т.е. - към 50 минути след разстрела. Самата тя не е дала рационално пояснение.

Според Safenews, това не бил първи опит за убийството на Божанов. Още през 2008 година, откакто прави първия си заможен удар, е атакуван. Направен е опит да бъде прострелян в столичния квартал „ Фондови жилища “, където е живял към оня миг. Единственото, което е избавило като по знамение живота му, е неточност на стрелеца и близка стоянка на таксита.

През 2013 година, още веднъж след противоречива договорка с парцел с лица от ъндърграунда, Божанов отново е нападнат. Случката се разиграва сутринта през летен ден в столичния квартал „ Свобода “. Нотариуса, вървейки пешком към автомобила си, е нападнат от 4 лица с маски и тръби. Те му нанасят толкоз тежка телесна контузия, че той лежи за лекуване четири месеца във ВМА.

Забъркан е в стотици покупко-продажби за апетитни парцели, по които има следи в регистрите и сигнали в прокуратурата, само че няма обвинявания. Божанов е и настоящо лице в следствие от 2021 година за насила към съдиите Владислава Цариградска и Цветко Лазаров, за които обаче също няма повдигнати обвинявания.

След като бе убит, в медийното пространство още веднъж се завъртя самопризнание на Ивайла Бакалова пред Антикорупционния фонд. В него тя твърди, че Божанов ѝ е желал пари, с цел да измъкне приятеля ѝ от пандиза.

Предложението за 100 000 евро пристигнало от юриста, с който по това време е работил Мартин Божанов.

„ Това е един тип абонамент, по-късно могат да изискат още пари. Това е бизнесът на Мартин Божанов “, сподели Ивайла Бакалова, която прави и записи с диалозите си с Нотариуса.

Мартин Божанов е осъждан за кражба с щурм, само че през далечната 1994 година, когато е едвам на 19 години, само че по този начин ѝ не е осъждан за имотните си измами. Стари журналистически следствия сочат, че убитият може да трансферира всеки парцел, който клиентът му изиска. Това се е случвало против 70% от действителната цена на парцела. Смята се, че той не е работил самичък и е обвързван с мрежа, в която вземат участие нотариуси, съдии и магистрати.

Преди години Нотариуса се прочу с това, че стана първият клиент на комисията за конфискация на нелегално благосъстояние „ Кушлев “. През далечната 2008 година комисията „ Кушлев “ лиши имущество за 430 000 лв. от Божанов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР