Мартин Айхнер е вирусологкъм университета в Тюбинген. Заедно със здравната

...
Мартин Айхнер е вирусологкъм университета в Тюбинген. Заедно със здравната
Коментари Харесай

Само така ще се справим с Covid-19: Две трети от населението трябва да придобият имунитет

Мартин Айхнер е вирусологкъм университета в Тюбинген. Заедно със здравната работа на Баден-Вюртемберг той е основал коронавирус-симулатор - CovidSIMhttp://covidsim.eu/, който създава разнообразни сюжети за развиване на пандемията според от заложените в него данни. " За да овладеем пандемията от ковид, две трети от популацията би трябвало да придобият имунитет против него ", споделя Мартин Айхнер винтервю за ARD, представено от Дойче веле и преглежда няколко вероятни сюжета.

Ефективни ли са сегашните ограничавания на събиранията?

Ограниченията водят до такава степен, че се заразяват доста по-малко хора. Това като начало е добре. Защото при доста мощно повишаване на новозаразените, както беше неотдавна, здравната система просто няма да може да се оправи с натоварването. Само че когато броят на инфектираните спре да нараства, съвсем никой не придобива имунитет против новия вирус. А от епидемиологична позиция е належащо две трети от популацията или повече да придобият имунитет, с цел да може епидемията да се овладее трайно.

Защо две трети?

Изчисленията са направени въз основата на догатката, че един инфектиран придвижва вируса към приблизително трима души. Но в случай че 50 % от популацията имат добит имунитет против Covid-19, вирусът би бил пренесен единствено към 1.5 души. Едва когато инфектираният придвижва вируса към единствено един човек, кривата ще спре да върви нагоре. А това значи, че две трети от хората би трябвало да имат имунитет против вируса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР