Мартин Ангелов и неговия нов AAU отбор The Firm ще

...
Мартин Ангелов и неговия нов AAU отбор The Firm ще
Коментари Харесай

Мартин Ангелов отива на Fab 48 в Лас Вегас, пропуска Евробаскет за кадети

Мартин Ангелов и неговия нов AAU тим The Firm ще вземат участие на финалния шампионат за сезона в Лас Вегас. Състезанието, което ще се организира от 25 до 29 юли ще събере най-силните 48 тима от цяла Америка за родените през 2001 година младежи. Ангелов е година по-малък, само че в този сезон избра да играе в по-горната възраст за отбора на The Firm в Ню Йорк. Там той попадна откакто бе харесан от треньора на тима Кайл Андерсън – татко на носещия същото име баскетболист, който през това лято мина от Сан Антонио Спърс в Мемфис Гризлис.

След довеждане докрай на сезона в гимназиите през март в Щатите започват по този начин наречените AAU шампионати, в които на избрани равнища и в разнообразни тимове вземат участие милиони тийндейджъри от всички щати. Най-добрите от тези отбори са спонсорирани от мощните компании като Adidas, Nike и Under Armour. Именно в тях е съсредоточен баскетболния гений на всички преди колежа. Тези компании имат свои районни шампионати и надлежно финали. Състезанието в Лас Вегас се отличава с това, че обгръща най-хубавите 48 отбора от всичките тези марки и по тази причина носи наименованието Fab 48 или Faboulos 48. На този шампионат съвсем всички колежи от дивизия 1 в Щатите имат свои представители.

Отборът на The Firm 16 U с Мартин Ангелов в състава взе участие в кръга от шампионати на компанията Adidas и ще бъде част от конкуренцията в Лас Вегас в края на юли. Ангелов и The Firm взеха присъединяване през миналия уикенд в извънредно мощен шампионат на Elevate Hoops, където доближиха до полуфинал и отстъпиха на K-low Elite в мач с продължение.

Ангелов игра много солидно за отбора си, а с помощта на негова тройка в края на мач от групите отбора му съумя да победи с 51-48 Maryland Elite и по този начин в тройна въртележка прескочиха първата фаза.

До финалния шампионат в Лас Вегас The Firm ще играят в последно съревнование, носеща името Hoop Fest във Филаделфия идната сряда и четвъртък. Ангелов получи покана от старши треньора на националния отбор за кадети Христо Ценов да вземе присъединяване в идното европейско състезание в дивизия Б за тази възраст в Босна през идния месец. Той бе изправен пред сложната алтернатива да взема решение дали да довърши сезона си в AAU с отбора на The Firm или да замине за България.

„ Беше доста мъчно да взема решение “, споделя Ангелов. „ Искам първо да благодаря доста на Христо Ценов за поканата, желанието ми бе да оказа помощ на тима на България да се класира в дивизия А. Трябваше обаче да напусна тима си тук доста преди да приключи AAU сезона. Имам честен ангажимент към треньора Кайл Андерсън, който ме предложения да играя в този мощен отбор и на процедура моят сезон завършва на 29 юли. От друга страна желаех доста и да вземам участие на този шампионат в Лас Вегас, в който конкуренцията е доста мощна и играят най-хубавите баскетболисти в Щатите. Това е също необичаен късмет за мен да се покажа пред елитни колежански треньори. Искам да пожелая на отбора на България триумф в Сараево и ще им притискам палци да се класират в горната дивизия. Надявам се в близко бъдеще да бъда част от националния отбор на България. “

До момента Ангелов взе участие с The Firm на доста мощни шампионати в Индианаполис, Вашингтон, Провиденс, Ню Йорк и Филаделфия. Най-сериозното съревнование обаче следва в края на месеца - в Лас Вегас на Fab 48.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР