Мартенички за малчуганите от домове за деца, лишени от родителски

...
Мартенички за малчуганите от домове за деца, лишени от родителски
Коментари Харесай

Работилница за мартенички с благотворителна цел в Стара Загора 

Мартенички за малчуганите от домове за деца, лишени от наставнически грижи, изработваха през днешния ден възпитаници в креативна работилница по самодейност на Културно-информационен център  „ Етносвят България ” и Основно учебно заведение (ОУ) „ Георги Райчев ”. Заедно с възпитаниците на учебното заведение в сътворяването на червено-белите знаци се включи и заместник-кметът Милена Желева. 

Тя зарадва участниците и гостите на събитието, че в капиталовата стратегия на община Стара Загора за тази година са отделени средства за три климатика за концертната зала в постройката на " Етносвят ". Това ще разреши нейното потребление и през зимния сезон - дългогодишно предпочитание на сдружението. 

Учениците на ОУ „ Георги Райчев ” посрещнаха гостите си с пита, учениците описаха им историята за основаването и смисъла на мартеничките в българския фолклор и ги поздравиха със стихчета. Те създадоха и специфична мартеница „ Пижо и Пенда ”, която ще украси постройката на община Стара Загора.

Сред гостите на креативната работилничка бяха и заместител регионалният шеф Красимир Червилов и началникът на Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Стара Загора Татяна Димитрова. По-късно Милена Желева взе участие и в мартенската работилничка в Регионалния исторически музей (РИМ), в която мартеници изработваха второкласници от IV ОУ " Кирил Христов ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР