Мартен Фуркад спечели втори златен олимпийски медал в Пьонгчан, след

...
Мартен Фуркад спечели втори златен олимпийски медал в Пьонгчан, след
Коментари Харесай

Фотофиниш донесе титлата на Мартен Фуркад в масовия старт в биатлона

Мартен Фуркад завоюва втори златен олимпийски орден в Пьонгчан, откакто победи в всеобщия старт от програмата в биатлона. Най-атрактивната дисциплинираност не разочарова, а купата беше решена във заключителен спринт сред Фуркад и Симон Шемп и фотофиниш реши успеха на французина.

Очакванията за двубой сред Фуркад и Йоханес Тингес Бьо не се състояха, откакто норвежецът за следващ път не устоя на напрежението. Въпреки че завоюва купата в самостоятелния старт Бьо още веднъж не беше на висота и направи три неточности, завършвайки 16-и.

Честта на Норвегия отбрани Емил Хегле Свендсен. Олимпийският първенец в тази дисицплина от Сочи сграбчи бронзовия орден в спор на финала с различен немец – Ерик Лесер.

Състезанието стартира трагично и след първата пукотевица 14 биатлонисти бяха събрани в 14 секунди. Мартен Фуркад направи една неточност, а за похлупак при излизането си от спомагателната обиколка падна, само че бързо се изправи.

С доста мощно тичане и най-много чиста и бърза пукотевица, француизът стартира да си пробива път напред. След втората пукотевица от лежащ той беше осми, а при третото влизане на стадиона беше пети. Благодарение на светкавична пукотевица, извършена единствено за 18.8 секунди шесткратният притежател на Големия бистър глобус излезе първи следван от германците Ерик Лесер и Симон Шемп. Представителите на Бундестима бяха без неточност в първите си три стрелби и тримата влязоха дружно за решителните пет изстрела.

В тях Лесер сгреши два пъти, а Фуркад и Шемп по един път, което докара до двубой в послената обиколка. На финалната линия французинът беше с няколко милиметра пред германеца, с цел да грабне четвъртото си олимпийско злато.

Фуркад съумя да оправдае ролята си на любимец преди надпреварата, откакто в Световната купа завоюва два от всеобщите стартове, а в третия остана на второ място.

В всеобщия старт нито един биатлонист не приключи без неточност в стрелбата, само че надпреварата беше доста качествено. Първите 11 приключиха в 36 секунди.

До края на олимпийските игри предстоят три старта в биатлона. След два дни е смесената щафета, на 22 февруари е женската щафета, а ден по-късно мъжката.

 Стартът на надпреварата.
© Reuters

Стартът на надпреварата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (196)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР