Мъртъв ли е Евгений Пригожин и бил ли е наистина

...
Мъртъв ли е Евгений Пригожин и бил ли е наистина
Коментари Харесай

Мъртъв ли е Евгений Пригожин?

Мъртъв ли е Евгений Пригожин и бил ли е в действителност на борда на разрушилия се през вчерашния ден аероплан на групата " Вагнер "? Възможно ли е да става дума за случай или самолетът е бил нападнат? Факти и догатки:

По данни на Росавиация на борда на частния аероплан, който се разруши в Русия, се е намирал шефът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин. Твърди се, че всички десетима пасажери са починали. Много неща обаче остават неразбираеми - в това число дали Пригожин фактически е мъртъв, пише Дойче Веле.

Какво тъкмо се случи?

В сряда вечерта в Тверска област се разруши частен аероплан, за който се твърди, че е принадлежал на шефа на съветската наемническа формация " Вагнер " Евгений Пригожин. Според известията на борда са били 10 души: седем пасажери и трима членове на екипажа. По данни на организация ТАСС самолетът е пътувал от Москва за Санкт Петербург. Няколко минути след излитането контактът с екипажа е прекъснал.

Бил ли е Пригожин на борда?

След злополуката Росавиация публично удостовери, че на борда на самолета е бил и ръководителят на наемническата формация " Вагнер ". И други източници обявиха, че Пригожин и неговият непосредствен поддръжник Уткин са били на борда, когато самолетът се е разрушил.

Потвърдена ли е гибелта на Пригожин?

Сравнително бързо стана известно, че името на Пригожин е попадало в листата на пасажерите за полета с частния аероплан. Каналът в Телеграм " Сива зона ", който е непосредствен до групата " Вагнер ", пръв заяви, че Пригожин е умрял при злополуката. Засега обаче няма публично удостоверение или ясни доказателства за гибелта на Пригожин. Фактът, че името му е попадало в листата с пасажерите, се възприема от мнозина като удостоверение, че Пригожин фактически е бил на борда. Все още обаче няма публично удостоверение, че той е умрял при злополуката.

Възможно ли е да става дума за случай?

Твърди се, че на борда на самолета е имало детонация, в следствие от което телата са мощно обгорени. От групата " Вагнер " насочат обвинявания, че става дума за атентат, " осъществен от предатели на Русия ". Разпространяват се и известия, че самолетът е бил свален от съветската противовъздушна защита.

" Заповедта най-вероятно е била дадена от Путин "

Американският институт за проучване на войната написа във връзка хипотетичната гибел на Пригожин, че заповедта за свалянето на неговия аероплан най-вероятно е била дадена от президента Владимир Путин.

" Малко евентуално е представители на съветската войска, изключително министърът на защитата Шойгу и военачалник Герасимов, да са се разправили с Пригожин без заповед от страна на Путин ", пишат американските анализатори. Според тях най-вероятно целият съветски хайлайф е считал, че след метежа от 23 юни Пригожин е останал жив единствено по благоволението на Путин.

Американският институт споделя мнението на други политически анализатори, че злополуката със самолета на Пригожин неслучайно е станала тъкмо два месеца след метежа.

От института напомнят, че на същия ден, 23 август, бе обявено за свалянето на военачалник Суровикин от поста му. Суровикин, който бе командващ на съветските сили в Украйна, изчезна от общественото пространство след метежа и доста наблюдаващи считат това за симптом, че е поддържал Пригожин. Официалното удостоверение за уволнението на Суровикин в същия ден, в който се стигна и до злополуката със самолета на Пригожин, едва ли е инцидентно съвпадане, допускат американските анализатори.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР