Март 1953 г. Късно през нощта на 1 март Вождът

...
Март 1953 г. Късно през нощта на 1 март Вождът
Коментари Харесай

Стив Бушеми ще изиграе Хрушчов във филм за Сталин

Март 1953 година Късно през нощта на 1 март Вождът на народите и безспорен държател на Съюз на съветските социалистически републики Йосиф Сталин претърпява мозъчен удар в дачата си край Москва. Няколко дни по-късно гибелта му е оповестена публично. В тези няколко дни на безмълвие обаче се развихря яростна вътрешна война за власт, олицетворяваща цялата полуда, безсърдечност и парадокс на тоталитарния режим. Историята на тази серия от политически маневри и интриги е превърната в язвителен роман - комикс от две елементи, основан от френския художник Фабиан Нюри през 2010-2012 година

Пет години по-късно режисьорът Армандо Янучи (създател на кино лентата In The Loop и сериалите " Veep " ( " Вице " ) и The Thick of It) взема решение да приспособява комикса в игрален филм, чийто кастинг не може да не направи усещане.

Стив Бушеми е неразпознаваем в ролята на бъдещия общоприет секретар на Комунистическа партия на Съветския съюз Никита Хрушчов; Джефри Тамбор играе Георгий Маленков - заместникът на Сталин, който се счита за сигурен негов политически правоприемник.



Майкъл Пейлин от " Монти Пайтън " е определен за облика на изпадналия в недружелюбност някогашен външен министър на Съюз на съветските социалистически републики Вячеслав Молотов, Джейсън Айзъкс е маршал Георгий Жуков, Саймън Ръсел Бийл " съживява " бруталния някогашен шеф на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) Лаврентий Берия.

Феновете на Рупърт Френд от Homeland евентуално ще се изненадат, когато видят бившето ченге в облика на Василий Сталин, алкохолизирания наследник на Вожда. Олга Куриленко също получава роля в " Смъртта на Сталин " като руската пианистка Мария Юдина.



Премиерата на " Смъртта на Сталин " се чака на 20 октомври 2017 година, а във видеото можете да видите първия филмов откъс на историческата ирония.



Източник: webcafe.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР