Марсилия, Париж и Бордо вече от седмици са сред районите,

...
Марсилия, Париж и Бордо вече от седмици са сред районите,
Коментари Харесай

Франция обяви 55 „червени” зони

Марсилия, Париж и Бордо към този момент от седмици са измежду регионите, в които броят на новозаразените с ковид надвиши 50 на 100 000 поданици. Тук носенето на маски даже навън е наложително, като изключения се вършат единствено за велосипедистите или за клиентите на кафенета и заведения за хранене, когато са седнали на масата, написа „ Евронюз ”.

Здравните управляващи сложиха още 13 департамента в листата на по този начин наречените „ червени ” зони, в които вирусът е „ изключително деен ”. Това са селските региони на Аверон, Калвадос, Дуб, Жер, Ендър е Лоар, други райони към Париж като Марн, Горен Марн, източният френски департамент Мьорт е Мозел, както и Сон е Лоар, Тарн, Виен и Белфор.

През миналите дни в границите на 24 часа във Франция бяха регистрирани повече от 13 000 инфектирани със SARS-CoV-2. Смята се, че тази висока численост се дължи и на обстоятелството, че на седмица се вършат към един милион PCR проби.

Във въпросните 55 червени зони префектите имат право да вкарват по-строги ограничения против ковид от признатите на национално равнище. В Марсилия и Бордо е неразрешено събирането на повече от 10 индивида дружно в парка или на плажа.

За червени зони са оповестени районът на Париж, Лазурният бряг, остров Корсика и всички френски отвъдморски територии. За разлика от прецизното блокиране сред средата на март и средата на май, разпоредбите против ковид съвсем не се съблюдават - доста от хората, които живеят в рискови зони, имат маски, само че не си покриват носа и устата с тях.

На доктрина нарушаването на условието за носене на маска се санкционира с санкция от 135 евро. Повечето от жителите се преценяват единствено с условието за маска в публичния превоз, тъй като там има проверяващи.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР