Маршрутът за мигрантите от Африка и Близкия Изток през Средиземно

...
Маршрутът за мигрантите от Африка и Близкия Изток през Средиземно
Коментари Харесай

Австрия настоява за затваряне и на средиземноморския път на мигрантите

Маршрутът за мигрантите от Африка и Близкия Изток през Средиземно море би трябвало да бъде затворен. Това обявиха ротационният ръководител на ОССЕ и външен министър на Австрия Себастиан Курц и вътрешният министър Волфганг Соботка. Канцлерът Кристиан Керн не е срещу тази концепция, само че желае да види съответно решение.
 
Австрия: Трябва да затворим границите от България до Унгария, границата с Турция не се пази

" След спасяването в Средиземно море мигрантите би трябвало да бъдат спирани на външната граница на Европейския съюз, да им се оказва помощ и по-късно да бъдат връщани назад. Те ще продължат да идват, до момента в който съществува система, която им разрешава да заплащат пари на противозаконните трафиканти. Последните ще печелят още повече пари, а Европа ще бъде наводнена ", съобщи Курц, представен от в. " Курир ".
 
 Guliver/Getty Images

Според него най-лошият сюжет ще бъде увеличението на броя на мигрантите, които са намерили гибелта си в Средиземно море. " През 2015 година се удавиха 3000 души, през 2016-а - над 5000, през тази - те са към този момент над 7000. Убеден съм, че ние би трябвало да сложим завършек на сходна система. Искам държавното управление да създаде единна позиция и министърът на защитата Ханс Петер Доскоцил е склонен с мен по този въпрос ", добави австрийският външен министър.
 
Над 90 000 бежанци са пристигнали в Европа през Средиземно море

Той даде за образец закриването на балканския миграционен маршрут. " Имах възприятието за дежа вю: когато затварях балканския маршрут, всички ми споделяха, че това е невероятно и безчовечно, само че единствено след няколко седмици на всички им стана ясно, че това е верният път. Гарантирам ви - такава ще бъде миграционната политика на Европейски Съюз ", акцентира Курц.
 
Все повече бежанци намират гибелта си в Средиземно море

Той предлага да се основат условия, при които бежанският поток, приближаващ с лодки от Либия, ще спре. По този метод към този момент беше доста понижени броят на мигрантите, идващи от Египет. Транзитен пункт при връщането на мигрантите назад по родните им места би трябвало да станат такива острови, като Лампедуза, счита министърът.
 
 Guliver/Getty Images
 
Волфганг Соботка също съобщи, че до момента в който спасението в Средиземно море служи като билет за Европа, мигрантският поток няма да спадне.
 
А те не престават да бягат към Европа (ВИДЕО)

" По време на закриването на балканския маршрут се чуваха отзиви, че това е невероятно. Днес виждаме, че поредната линия на Себастиан Курц реализира триумф и никой в Европа не я слага под подозрение. Трябва да разработим взаимен метод по въпроса със средиземноморския път ", съобщи Соботка. По тематиката Кой е най-смъртоносният миграционен път на Земята? Организация на обединените нации: Над 1700 мигранти са починали в Средиземно море от началото на годината
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР