Маршрутът през 2023 година за Обиколката на Франция при мъжете

...
Маршрутът през 2023 година за Обиколката на Франция при мъжете
Коментари Харесай

Представиха маршрута на Тур дьо Франс 2023

Маршрутът през 2023 година за Обиколката на Франция при мъжете бе публично показан през днешния ден, като разкри прекосяване през всички пет планински вериги на страната, което облагодетелства катерачи като първенеца от 2019 година Еган Бернал.

Трасето с обща дължина 3404 км потегля от испанската Баска самостоятелна област на 1 юли за маршрут с осем планински и четири хълмисти стадия, като ще има единствено междинен по дълготрайност самостоятелен стадий по часовник при започване на последната седмица.

Въпреки това, маршрутът подценява съвсем цяла западна и северна Франция.

„ За пет или шест години се изравнява и в последна сметка доближаваме на всички места “, разяснява шефът на надпреварата Кристиан Прюдом.

Най-тежкият стадий се обрисува да бъде 17-ият от общо 21 – от Сен Жерво Мон Блан до Куршевел, с четири върха и нанагорнище над равнището на дърветата до 2300 м надморска височина, където кислородът е стеснен. Подобен вид планински стадии ще дадат несъмнено очаквания на Бернал в борбата за купата против двамата колоездачи, които победиха след това в най-престижната обиколка в света – Тадей Погачар и Йонас Вингегор. 110-то издание на Тур дьо Франс ще бъде излъчено в 190 страни.

Маршрутът за женската конкуренция също бе презентиран през днешния ден, като надпреварата ще се организира от 23-30 юли. Общата дължина на трасето е 1000 км, стартирайки от Клермон Феран, като нанагорнище в Кол до Турмал в Пиренеите приковава най-сериозно вниманието.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР