Марсело Биелса, треньор на Лийдс“, призна, че шпионира противниците си.

...
Марсело Биелса, треньор на Лийдс“, призна, че шпионира противниците си.
Коментари Харесай

Луд треньор шпионирал конкурентите

Марсело Биелса, треньор на „ Лийдс “, призна, че шпионира съперниците си. В допълнение, Лудия, както е прочут експерта, направи 70-минутен разбор върху играта на конкурентен тим, като я презентира пред публицисти.

Всичко стартира преди седмица, когато мениджърът на „ Дарби “ (Каунти) и някогашен състезател на „ Челси “ Франк Лампард хвана в шпионаж човек на Биелса. Той следил тренировката на „овните“, като след това е докладвал нужната информация на мениджъра на „ Лийдс “. Това оказа помощ на Биела и тимът му завоюва директния конфликт против отбора на Лампард с 2:0. Успехът затвърди „ Лийдс “ на върха в Чемпиъншип, второто равнище на футбола в Англия. Скандалът към „шпионажа“ обаче избухна след мача. В опит да се отбрани, Биелса освен призна за умишлените си дейности към подготвителната база на „ Дарби “, само че и акцентира, че го прави против всеки конкурент. На всичкото от горната страна Лудия не спря до тук. Той направи безукорен обществен разбор върху играта на „ Дарби “ пред медиите на Острова. Биелса показа, че особено за извоювания мач екипът му е изгледал 51 дуела на „овните“.

„Всеки има право на мнение, само че направеното от нас не е нелегално – показа Биелса по време на презентацията към тактиката на „Дарби“. – Можем да спорим дали е етично, само че сигурно не сме нарушили закона“.

Маниите на аржентинецът и необикновени решения постоянно минават граници, само че пък са добавка към цвета на футболната игра. Когато бе назначен като управител на „ Лийдс “, той изиска внасянето на легло и дребна кухня на подготвителния терен на клуба. Биелса пожела и място за спане за своите помощници. Причината – просто по този начин ще се отдаде по-спокойно на работата си и ще може да изстиска максимума от себе си. И това очевидно дава резултат. „ Лийдс “ води в класирането с 54 точки, с 4 пред „ Шефилд Юнайтед “. „ Дарби “ е на последното място за плейофите, 6-ото, с 43 пункта.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР