Марсел Кител не допусна изненада и спечели 11-ия етап от

...
Марсел Кител не допусна изненада и спечели 11-ия етап от
Коментари Харесай

Кител спечели пета етапна победа в Тура

Марсел Кител не позволи изненада и завоюва 11-ия стадий от " Тур дьо Франс ". Германската звезда на " Куикстеп " към този момент има пет стадия на сметката си през тази година, като не даде никакви шансове на другите при спринта в По.

Германецът финишира за 4.34:27 часа и изпревари Дилан Хрьоневеген ( " Лото-Йъмбо " ) и Едвалд Боасон Хаген ( " Дайменшън Дата " ).

Успехът е 14-и за Кител в Обиколката на Франция, като го слага на 13-о място в историята. Единственият настоящ колоездач, който е с повече извоювани стадии е Марк Кавендиш с 30.

" Понякога спринтовете са въпрос на шанс. Не беше елементарно и през днешния ден, само че просто при мен всичко се получава тази година. Страхотна работа на целия тим ", сподели Кител след финала.

Тежък удар по Ару

Рано в стадия най-интересно беше рухване на подкрепителния пункт. Дарио Каталдо и Якоб Фулсанг от " Астана " се озоваха на асфалта, а италианецът приключи присъединяване си в надпреварата.

Каталдо, който е най-силният асистент на водачите на " Астана " Фабио Ару и Фулсанг незабавно беше откаран в болничното заведение.

Нервни моменти имаха и други двама от кандидатите за генералното класиране Ромен Барде и Алберто Контадор.

#ICYMI: @albertocontador chute à 22 km de l'arrivée / Contador crashed with 22 km to go #TDF2017pic.twitter.com/o23DFs2fjF
— Le Tour de France (@LeTour) July 12, 2017

Надеждата на домакините падна поради неточност на Артур Вишо от FDJ, само че тимът му съумя да се провежда и да го върне в колоната, макар че водачът на AG2R удари дясната си китка.

Контадор пък се строполи поради разпръскване на съотборника си Михаел Гогл тъкмо 21 километра преди финала, само че въпреки всичко съумя да се върне в главната група.

Спринтьорите рискуваха оптимално

Ранното отделяне в стадия, формирано от Мачией Боднар ( " Бора " ), Фредерик Бакер ( " Ванти Гобер " ) и Марко Маркато от ОАЕ по никакъв метод не застрашаваше толкоз спринтьорите.

Тройката беше пусната единствено на 3-4 минути, като спринтьорските тимове направляваха разликата.

Точно 28 км преди финала обаче Боднар нападна доста мощно и с помощта на положителните си часовникарски умения натрупа задатък. Основната група не можа да се провежда дълго време и с доста огромни старания хвана поляка единствено 300 метра при финала.


© Reuters

Кител е вдигнал високо петте си пръста - знак на петте му победи дотук.

В спринта Кител още веднъж беше оставен без положително извеждане, само че се възползва от въздушната бликам на Майкъл Матюс и завоюва.

С петата си етапна победа, той се приближава до превъзходството на Марк Кавендиш, който през 2009 година завоюва шест стадия, а през 2010 и 2011 по пет.

В третата седмица Кител ще има още три шанса за победи и в случай че ги оползотвори ще приключи Тура с осем. Досега в историята сходно нещо са реализирали единствено белгийците Еди Меркс и Фреди Мертенс.

В генералното класиране не настъпиха промени, като Крис Фрум води с 18 секунди на Ару и с 51 на Барде.

Утре е първият сериозен планински стадий в Пиренеите – 214.5 км от По до Пейрагуд. Колоната би трябвало да покори шест изкачвания – едно от четвърта категория, две от втора, две от първа и едно от висша. А финалът е на късата, само че доста стръмна височина Пейрагуд с надолнище от 8.4%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР