Марсел Хиршер спечели убедително титлата на гигантски слалом на олимпиадата.

...
Марсел Хиршер спечели убедително титлата на гигантски слалом на олимпиадата.
Коментари Харесай

Хиршер с втора титла в ските. Алберт Попов в топ 30: Не съм много доволен

Марсел Хиршер завоюва безапелационно купата на великански слалом на олимпиадата. Той изпревари с 1,27 секунди, което е голяма разлика Хенрик Кристоферсен от (Норвегия). Хенрик бе едвам 10-и след първия манш, само че с най-хубавото във втория сграбчи среброто. Трети с бронз приключи френцузинът Алекси Пентюро. Той бе единствено на 4 стотни от Кристоферсен.

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов направи извънреден втори манш след дребна неточност в първия и зае 28-ото място в крайното класиране на 5,56 секунди и по този начин записа много сериозен триумф при дебюта си. По време на първото си втурване той загуби над 4 секунди от Хиршер и бе 34-и, само че във втория бе единствено на 1,22 секунди от именития австриец.

Хиршер стана 10-ият алпиец в историята с повече от една купа на олимпиада, като за последно това направи Бенямин Райх през 2006 година. В Корея Марсел завоюва комбинацията, а му остават слалом и отборно.

" Не съм удовлетворен от класирането. Доволен съм единствено от второто втурване. Видях къде ми беше грешката и се веселя, че я оправих. Това е същинското ми каране. Дано през лятото направя една естествена подготовка, без травми, считам, че през идващия сезон ще бъда по-добре ", съобщи Алберт Попов. Той нямал упования за слалома, тъй като нямал задоволително тренировки в дисциплината. " Наистина имам доста положителни достижения, само че не се чувстам достатъно квалифициран ", добави Алберт.

" Спечеленият орден от международното за младежи ме успокои. Просто камък ми падна от сърцето. Защото на няколко пъти бях доста покрай него, само че не успявах да го печеля ", сподели още Алберт.

Вторият ни представител в дисциплината Камен Златков направи съдбовна неточност в първото си втурване и изостана на 59-о място на близо 10 секунди от Хиршер. Във втория натисна и пропусна врата.

" Почти стопирах в средата. Заради това се получи това закъснение. Опитах се да обезщетявам, само че не стана и пристигна новата неточност. За слалома желая да карам много по-добре ", сподели Камен, който също като Алберт е дебютант на олимпиада. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР