Марсел Хиршер спечели нощния слалом в Шладминг и успя да

...
Марсел Хиршер спечели нощния слалом в Шладминг и успя да
Коментари Харесай

Хиршер изравни Херман Майер по победи в Световната купа

Марсел Хиршер завоюва нощния слалом в Шладминг и съумя да се реваншира за загубата от огромния си противник Хенрик Кристоферсен преди няколко дни. Австриецът, който отстъпи в Кицбюел, този пъти беше решителен в различен старт на родна земяи реализира своята победа №54 в Световната купа. Така шесткратният притежател на Големия бистър глобус се изравни с именития Херман Майер на второ място по победи при мъжете.

Хиршер и Херминатора са най-успешните австрийци, а пред тях в историята на спорта е само именития швед Ингемар Стенмарк с 86 победи. Във безконечната класация на Световната купа пред Хиршер са и три дами - Линдзи Вон, която продължава да се състезава (79). Анмари Прьодъл (62) и Врени Шнайдер (55).

На пистата Планай австриецът даде общо време 1:43.56, което беше задоволително за успеха. За девети път от началото на сезона Хиршер стъпи на най-високото ходило на подиума. След първия манш той водеше с 19 стотни, само че в края усили задатък си с още 20 стотни.

Трети на подиума се качи Даниел Юл. На процедура тройката от старта в Кицбюел се повтори, само че Хиршер и Кристоферсен размениха месата си.

" Много е хубаво да печеля пред толкоз доста хора в Шладминг. Това е едно от обичаните ми надпревари и доста го обичам ", сподели Хиршер след финала.

Това е втора победа за него в нощния слалом след 2012 година.

Състезанието в Шладминг обаче беше помрачено от грозно държание на почитател, който уцели Кристоферсен със снежна топка. След спускането си във втория манш Кристоферсен се оплака, че е бил ударен от топка, полетяла от трибуните и беше гневен.

 Подиумът от Кицбюел се повтори, само че Хиршер и Кристоферсен размениха позициите си.
© Reuters

Подиумът от Кицбюел се повтори, само че Хиршер и Кристоферсен размениха позициите си.

В подреждането за Световната купа, Хиршер има 1154 точки и води със 174 пред Кристоферсен. В класирането в дисциплината слалом австриецът е със 734 точки, а вторият Кристоферсен изостава със 119.

През уикенда за мъжете предстоят втурване и великански слалом в Гармиш-Партенкирхен.

Провал за Шифрин в Кронплац

Носителката на Големия бистър глобус при дамите Микаела Шифрин се провали в гигантския слалом в Кронплац в последния старт на италианска земя през сезона. Американката, която води решително в генералното класиране на Световната купа и през този сезон отпадна още в първия манш, откакто пропусна врата.

Шифрин не приключи второ следващо съревнование, откакто в неделния супер великански слалом в Кортина д’Ампецо тя падна.

 За второ следващо съревнование Шифрин не приключи.
© Reuters

За второ следващо съревнование Шифрин не приключи.

Състезанието в Кронплац завоюва Виктория Ребенсбург, която реализира трети триумф за сезона. Германката за трети път победи в гигантския слалом след старта на сезона в Зьолден и в Килингтън. 28-годишната германка записа време от двата манша 2:06.19 и изпревари единствено с три стотни от секундата Рагхилд Мовинкел от Норвегия.

След първото втурване Ребенсбург беше трета и изоставаше на девет стотни от норвежката. Втора пък беше представителката на домакините Марта Басино. Във втория манш Ребенсбург даде най-хубаво време с 12 стотни по-добро от Мовинкел и сграбчи успеха, а трета на подиума се качи Федерика Бриньоне, която изостана на малко повече от половин секунда.

Топ 10 допълниха Басино, Сара Хектор, Теса Уорли, Естел Алфан, Ирене Куртони, Мелани Меяр и Венди Холденер.

За Ребенсбург това е 16-а победа и 38-и подиум в старт №215 от Световната купа. " Преди надпреварата бях болна, само че в този момент откакто победих се усещам доста по-добре. Честно казано по време на спускането ми мислех, че не се представям добре, само че пък дадох първо време ", съобщи германката след финала.

Победата на Ребенсбург в Кронплац завърза интригата в дисциплината. При три оставащи старта в гигантския слалом до края на сезона (Ленцерхайде, Офтершванг и финалите в Оре), германката има 422 точки и води с 37 пред Шифрин.

 Виктория Ребенсбург чества успеха си в Кронплац.
© Reuters

Виктория Ребенсбург чества успеха си в Кронплац.

В генералното класиране американката е безапелационно отпред с 1477 точки, а Ребенсбург, която е втора изостава с 843.

Следващите стартове при дамите са в Ленцерхайде. Там с изключение на гигантския слалом, ще се проведат още слалом и анулираната алпийска композиция от Сен Мориц.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР