Марсел Хиршер продължава да мачка наред в алпийските ски на

...
Марсел Хиршер продължава да мачка наред в алпийските ски на
Коментари Харесай

Хиршер отвя конкуренцията и завоюва втори златен медал, Попов влезе в топ 30

Марсел Хиршер продължава да мачка наред в алпийските ски на Олимпийските игри в ПьонгЧанг. След като завоюва златния орден в комбинацията, през днешния ден австриецът стана първенец и в гигантския слалом. Освен това той го направи по решителен метод, като безусловно отвя конкуренцията.

Хиршер поведе изрично още след първия манш и взе преднина от 63 стотни пред втория Алекси Пинтюро. Във втория манш австриецът още веднъж се спусна извънредно бързо по пистата в Йонсон и с общо време от 2:18,04 си обезпечи златото.

Втори остана огромният му съперник Хенрик Кристоферсен, който приключи на 1,27 секунди зад австриеца. Принцът на викингите направи доста слаб първи манш, като остана едвам 10-ти на 1,31 секунди зад Хиршер. Във втория манш той даде най-хубаво време от всички спуснали се, само че това му оказа помощ само да се добере до сребърния орден.

Бронзът пък остана за французина Алекси Пинтюро, който остана на 1,31 секунди зад спечелилия.

Отлично съревнование направи словенецът Жан Кранйец, който се размина на косъм с медалите. Той приключи 4-ти с общо време 2:19,77 минути.

С днешната победа Хиршер към този момент има общо 3 олимпийски медала в сбирката си. Освен златото в комбинацията в ПьонгЧанг, той има и сребро от слалома в Сочи преди четири години.

He's done it..Marcel #Hirscher's pulled out another amazing performance winning gold in men's #GiantSlalom #pyeongchang2018 #Kristoffersen 2 pic.twitter.com/7R2lj33VDe
— Ski Racing Coach (@SkiRacingCoach) February 18, 2018
В конкуренцията присъединяване взеха и двама българи. Алберт Попов се показа чудесно и влезе в топ 30. Той приключи на 28-ата позиция в крайното класиране на 5,56 секунди зад спечелилия. Камен Златков пък бе 59-ти след първия манш, само че във втория не съумя да финишира.

Гигантски слалом, мъже:

1. Марсел Хиршер (Австрия) - 2:18,04
2. Хенрик Кристоферсен (норвегия) + 1,27
3. Алекси Пинтюро (Франция) + 1,31
4. Жан Кранйец (Словения) + 1,73
5. Тома Фанара (Франция) + 1,79
6. Виктор Мюфа-Жанде (Франция) + 1,81
7. Матийо Февър (Франция) +1,95
8. Лейф Кристиан Нестволд-Хауген (Норвегия) +2,19
9. Лоик Мейяр (Швейцария) + 2,41
10. Матс Олсон (Швеция) + 2,66
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР