Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни стоки в

...
Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни стоки в
Коментари Харесай

Mars дарява почти 1,5 тона храни за хора в нужда у нас

Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни артикули в света , поддържа битката против COVID-19 в България . Компанията подарява артикули в размер на 1425 кг , които ще бъдат ориентирани към нуждаещи се хора в страната.

Mars дава артикули на Българската хранителна банка и подкрепя задачата на организацията да обезпечи храна на всички, които имат потребност. Дарението на компанията ще бъде разпределено сред обществено слаби жители , които са най-силно наранени от рецесията, породена от разпространяването на ковид.

Производителят на храни поддържа и медицинския личен състав на първа линия в битката с COVID-19 . Здравните служащи, грижещи се за инфектираните в страната, ще получат шоколадови десерти и дъвки, които да им дадат спомагателна сила. С това подаяние Mars се включва в акцията на Българския лекарски съюз „ За героите в бяло “ и показва признателността и благодарността си към всички медици , които всекидневно избавят човешки животи.

На световно равнище , в отговор на пандемията COVID-19, Mars подарява общо 20 милиона $ , с цел да поддържа общностите , в които оперира, както и най-уязвимите в разширената ѝ верига на доставки.

Ангажиментът на компанията включва първични парични и материални дарения , които да подкрепят хората, домашните любимци и общностите , най-силно наранени от ковид. Тази поддръжка включва:
         подаяние от 5 милиона $ за филантропичната организация CARE за обезпечаване на консумативи от първа нужда, както и ноу-хау, за поддръжка на разрастващите се страни и по-специално на дами, деца и бежанци;          подаяние от 2 милиона $ на Световната продоволствена стратегия (WFP) на Организация на обединените нации за подкрепяне на превозването и доставката на консумативи от първа нужда за всички организации на Организация на обединените нации, коитосе борят с пандемията;          подаяние от 1 милион $ за организацията Humane Society International (HSI) за подпомагането на котки и кучета, които са били изоставени или изпратени в приюти поради това, че стопаните им са се разболели или нямат финансовата опция да се грижат за тях.
Останалите 12 милиона $ ще са под формата на парични средства и хранителни артикули и ще бъдат ориентирани към пазарите, на които Mars оперира , както и към фондациите на компанията – Mars Wrigley Foundation, VCA Foundation, the Banfield Foundation, Pedigree Foundation и Tasty Bite Foundation.

Изпълнителният шеф на Mars Грант Рийд разяснява : „ Нашият метод за превъзмогването на рецесията, породена от COVID-19, е фокусиран върху това да подсигуряваме здравето на нашите сътрудници, да допринесемза предотвратяването на разпространяването на вируса и да се погрижим за общностите, в които оперираме. Ангажираме се да дарим 20 милиона $ под формата на парични средства и хранителни артикули, с цел да подкрепим хората, с които живеем и работим и които обезпечават някои от суровините ни. Всички сме дружно в тази борба и ние желаеме да създадем това, което е по силите ни, с цел да помогнем на най-нуждаещите се ”.

За Mars, Inc orporated

Повече от век Mars, Incorporated постоянно е водена от вярването, че светът, който желаеме на следващия ден, стартира с това по какъв начин вършим бизнес през днешния ден. Тази концепция е в центъра на нашата еднаквост като световна фамилна компания. Днес Mars се трансформира, развива и вкарва нововъведения по метод, който затвърждава уговорката ни да вършим позитивни промени в света към нас.

Поддържаме разнообразното си и непрестанно разширяващо се портфолио от захарни произведения, храни и артикули и услуги за домашни любимци, с помощта на нашите 125 000 сътрудници, които гледат в една и съща посока – единствено напред. Годишните ни продажби са в размер на 40 милиарда $. Произвеждаме някои от най-обичаните марки в света, измежду които DOVE®, EXTRA®, M&M’s®, MILKY WAY®, SNICKERS®, TWIX®, ORBIT®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, SKITTLES®, UNCLE BEN’S®, WHISKAS®, COCOAVIA® и 5™. Грижим се за половината домашни любимци по света посредством нашите здравни услуги за животни AniCura, Banfield Pet Hospitals™, BluePearl®, Linnaeus, Pet Partners™ и VCA™.

Знаем, че можем да сме в действителност сполучливи единствено в случай че нашите сътрудници и общностите, в които оперираме, просперират. Петте правилото на Mars – качество, отговорност, взаимоотношение, успеваемост и независимост – въодушевяват нашите сътрудници всеки ден да подхващат дейности, тъй че да основават свят, в който планетата, хората и домашните любимци процъфтяват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР