Марс губи водата си много по-бързо, отколкото се смяташе досега …Оказва

...
Марс губи водата си
много по-бързо, отколкото се смяташе досега …Оказва
Коментари Харесай

Марс губи водата си много по-бързо, отколкото се смяташе досега

Марс губи водата си много по-бързо, в сравнение с се смяташе до момента …Оказва се, че Марс губи водата си доста по-бързо, в сравнение с се смяташе до момента. Не е ясно, дали ще има останала вода, когато се предприеме възможната човешка колонизация на Червената планета (HiddenTruth.site).На 13 януари 2020 г., НАСА гордо разгласи, че най-сетне е избрала 13 мъже и дами, някои от които ще летят до Луната и/или Марс, като част от Програмата „ Артемида “ през 2030-те години.Междувременно, в списанието Science е оповестена публикация, съгласно която марсианските колонисти ще имат съществени проблеми, съчетани със смъртоносна галактическа радиация и нерешените компликации при поддържането на живота на станцията. За това писахме и ние, можете да го прочетете ТУК.Оцеляването на Червената планета е обвързвано и с водата. В множеството случаи, водата на Марс е под формата на лед и не е надълбоко под повърхността, само че най-много се е запазила под формата на ледени шапки на полюсите. Въпреки това, даже и там, тя непрекъснато се изпарява и отива в Космоса.Учените са знаели за това изпаряване и преди, само че неотдавна се оказва, че то протича с много по-голяма скорост от предстоящото.


 Марсианска полярна шапка
Марсианска полярна шапка Според множеството планове, марсианските колонисти би трябвало да извличат вода от тези ледени шапки, само че когато дойде времето те да са на Марс, може да няма повече никаква вода на планетата. Какво ще се случи с колонистите? Те няма да могат да живеят дълго без вода, даже ако преработват урината си.Четете още: Планът на Корольов да прати хора на Марс през 70-те годиниИзследователи, водени от Франк Монтмесин, академик от френския Университет в Париж-Сакле, разбират за тази опасност, като изследват данни от марсианската атмосфера през последните две години. Тези данни се получават от апарата Trace Gas Orbiter, летящ в орбитата на Червената планета. Оказва се, че горната атмосфера на Марс съдържа доста повече водна пара от повърхността на планетата, към 10-100 пъти повече от предстоящото. Разликата в стойностите зависи от ситуацията на планетата. Особено бързото изпарение се случва по време на марсианския перихелион, когато планетата е най-близо до Слънцето.Марс има слаба гравитация, тъй че не е изненадващо, че остатъците от водата бързо се изпаряват от повърхността му. В същото време, попадайки в горната атмосфера, под влияние на слънчевата ултравиолетова радиация, водната пара се разлага на кислород и водородни атоми, което й разрешава да напусне марсианската атмосфера още по-бързо.

 w2 1 - Марс губи водата си доста по-бързо, в сравнение с се смяташе до момента
Колко време ще има вода на Марс при тези условия, още никой не знае. Сега обаче, бъдещите колонисти ще би трябвало да вземат поради и тази марсианска особеност.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР