Марс едва ли е най-подходящото място за отглеждане на грозде.

...
Марс едва ли е най-подходящото място за отглеждане на грозде.
Коментари Харесай

Защо виното на Марс може да е "грузинско"

Марс надали е най-подходящото място за развъждане на грозде. Грузия, която обаче има 8000 години опит в тази активност, може и да опита, написа изданието EurasiaNet.

Преди време американската галактическа организация НАСА разгласи, че търси хрумвания по какъв начин да се направи допустимо непрекъснатото наличие на Червената планета. Не става дума единствено за " заслон, вода, връзки, извършения, обществени взаимоотношения и медицина " - участниците " се предизвикват да вършат и новаторски приложения оттатък тези образци ", добавя уеб сайтът за вести от Източна Европа, Кавказ и Централна Азия.

Резултатът е планът Martian Grapes - учени ще употребяват грузинския опит с виното и за пръв път ще отглеждат винени сортове грозде в следена, лабораторна среда.

Проектът стартира през септември и ще се подкрепя от грузинското Министерство на образованието и науката, Грузинския народен музей, Университета за бизнес и технологии и представители на " Майкрософт ".

При обичайния грузински способ виното отлежава в големи глинени делви (квеври), заровени в земята. Как обаче тази техника ще се " изнесе " на Марс не е известно - към този момент учените ще се съсредоточат върху подбора на най-подходящия вид, написа EurasiaNet.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР