Марс. Човечеството отдавна е вперило взора си в Червената планета.

...
Марс. Човечеството отдавна е вперило взора си в Червената планета.
Коментари Харесай

Ето как SpaceX планира да кацне на Марс през 2018 г.

Марс. Човечеството от дълго време е вперило взора си в Червената планета. Ние просто желаеме да стигнем там, да се установим и да стартираме да построяваме невероятни човешки колонии, които ще ни оказват помощ да превъзмогнем ужасната орис, която ни чака на нашата лична планета, пише Science Alert.

 

За благополучие, въпросът по какъв начин да достигнем до другите елементи на Слънчевата система към този момент не зависи единствено от NASA и Европейската галактическа организация (ESA). Частни компании, като SpaceX и Blue Origin, реализират невероятни триумфи в това отношение. Те работят интензивно освен върху технологиите, които ще ни разрешат да излетим от нашата лична планета, само че и върху тези, с помощта на които ще се приземим сполучливо на земята.

Ако има едно нещо, което в действителност пречи на нашите галактически проучвания, то това са парите. За благополучие ракетите за многократна приложимост, като онази, която SpaceX приземи успешно за първи път през 2016 година – могат да ни спестят много разноски.

Ако можеш да изстреляш в Космоса товар след товар благодарение на една и съща ракета-носител, като Falcon 9, няма да ти се постанова да пръскаш пари още веднъж и още веднъж, с цел да строиш нови всякога (както вършим в момента).

За да изведе програмата си за ракети за многократна приложимост с една концепция по-напред и да трансформира достигането до Марс в изпълнима цел, SpaceX се пробва да комбинира технологията на своя галактически транспортен съд Dragon 2 с ракетата Falcon 9. Припомняме ви, че Dragon 2 води хора до Международната галактическа станция от 2012 година насам.

Така се ражда концепцията за Falcon Heavy – новата ракета, върху която SpaceX работи сега. Именно с нея компанията се надява да откара голямо количество товар до Марс (става дума за разстояние от към 225 км, според от планетарните орбити) и назад до 2018 година

„ Тази чудовищна ракета всъщност съставлява три Falcon 9, събрани на едно място. Благодарение на това тя ще може да откара 13 607 кг товар до Марс ”, споделят Business Insider в своето информативно видео по-долу.

Звучи ужасно, нали?

Е, дано не избързваме. Да, SpaceX съумя сполучливо да приземи своите ракети на Земята. Но на Марс това ще бъде доста по-трудно. Все отново атмосферата на Червената планета е 1000 пъти по-тънка. Тук галактическият уред няма да може да бъде занимателен благодарение на няколко елементарни парашута.

За благополучие, има решение на казуса. Атмосферата на Марс въпреки всичко е задоволително гъста, че да успее да генерира голямо количество топлота от търкането с галактическия уред. Ето за какво той ще бъде оборудван с топлинен щит, който ще може да всмуква до 1648 градуса по Целзий. По този метод няма да изгори, когато стартира да навлиза в атмосферата.

Също по този начин, гравитацията на Марс е едвам 1/3 по отношение на тази, с която сме свикнали на Земята. Космическият уред обаче ще се движи към повърхността най-малко с 1600 км/ч. Тук на помощ ще дойдат два мотора, които ще генерират двигателна сила, равняваща се общо на 54 431 кг. Това би трябвало да докара до меко и сполучливо отвесно кацане – съвсем като картинката нагоре. Готино, нали?

 

Obekti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР