Мароко прекрати въздушните и морските връзки с Франция и Испания,

...
Мароко прекрати въздушните и морските връзки с Франция и Испания,
Коментари Харесай

Мароко спря въздушни и морски връзки с Франция и Испания

Мароко приключи въздушните и морските връзки с Франция и Испания, затваря и сухопътните граници с два испански северноафрикански анклава, с цел да предотврати разпространяването на ковид.
Решението на Рабат да затвори границите към Сеута и Мелила затваря единствената сухопътна граница сред Африка и Европейския съюз.
Решението на Мароко да прекрати пътническия трафик с двамата си най-големи търговски сътрудници, както и полетите със прилежащ Алжир беше оповестено в изказвания, излъчени от формалната организация MAP, съобщи БГНЕС.
Президентството на Алжир съобщи, че решението за прекъсване на въздушните връзки сред двете съседи е " взаимно в съгласие ".
Държавната самолетна компания Air Algeria също понижи въздушните връзки с Франция и ги приключи с Испания.
Испанското министерство на външните работи съобщи, че Мароко има „ спрени полети до и от Испания и всички транспорти на пасажери с кораби “, ход, съгласуван с Мадрид.
Властите и в двата анклава късно в четвъртък приканиха всички жители, които сега се намират в Мароко, бързо да се върнат вкъщи.
" От 6:00 часа сутринта граничният пункт Бени Ензар ще бъде затворен, тъй че всички жители на Мелиля, които сега са в Мароко, би трябвало да се върнат в града допустимо най-скоро ", написаха управляващите в Мелиля в Туитър, описвайки дейностите като „ превантивна мярка “.
Властите в Сеута също потвърдиха затварянето на границите.
Търговският флот на Мароко разгласи, че всички атлантически и средиземноморски пристанища на страната са " краткотрайно затворени за всевъзможни круизни и и пътнически кораби ". Само корабите, които " транспортират извънредно транспортни средства и техните водачи ", ще имат достъп.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР