Мароко постигна една от големите победи в цялата си история

...
Мароко постигна една от големите победи в цялата си история
Коментари Харесай

Мароко матира безпомощните белгийци

Мароко реализира една от огромните победи в цялата си история - 2:0 против Белгия в мач от гр. F на Световното. Африканците събраха четири точки (след равния с другия любимец в карето Хърватия) и сложиха " алените дяволи " в сложна обстановка.

Днес обаче нямаше нищо дяволито в играта на белгийците, които във втори следващ мач разочароваха. И в случай че се измъкнаха против Канада (1:0), този път бяха осъдени от тим, който знаеше по какъв начин да ги победи.

Алделхамид Сабири откри в 73-тата минута от директен свободен удар. Той центрира остро, а негов съотборник попречи на Тибо Куртоа, който не реагира по най-хубавия метод. 
 Снимка АП/БТА

При аналогична обстановка гол на мароканците не бе зачетен в края на първото полувреме - поради засада. Ясно бе, че отборът имаше проект да извършва при фаул по този метод и на втората обстановка тактиката сработи.

В 90-ата минута Закари Абуклал удвои ефектно при контра, засичайки пас на звездата Хаким Зиеш.
 Снимка АП/БТА

В останалата част от мача Белгия имаше проблеми да се оправи с проведената и задружна игра на Мароко. Бронзовите медалисти от съветския Мондиал по този начин и не сътвориха чиста голова опция. Те бяха анемични в офанзива.

Обратно, мароканците доведоха проекта си сполучлив до дъно, откакто дуелът вървеше за тях. Те се усещаха като вкъщи си - съвсем целият стадион бе цялостен с техни почитатели, които подвигнаха доста звук и помогнаха за триумфа.

В последните мачове Белгия играе с Хърватия, а Мароко среща Канада.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР