Мароко няма да вземе участие в международен турнир по футбол

...
Мароко няма да вземе участие в международен турнир по футбол
Коментари Харесай

Мароко ще пропусне международен футболен турнир заради конфликт с Алжир

Мароко няма да вземе присъединяване в интернационален шампионат по футбол в Алжир. Причината е, че алжирското държавно управление е отказало молбата на тима да лети до там непосредствено с мароканския народен авиопревозвач, оповестиха от футболната федерация на Мароко, представени от организация „ Ройтерс “. Алжир затвори въздушното си пространство за марокански самолети през 2021 година откакто едностранно прекъсна дипломатически връзки със северноафриканската прилежаща страна. 

Тимът на Мароко е притежател на купата в Купата на Африканските народи до 23 години, които към момента играят в страните от континента. Турнирът стартира в петък и приключва на 4 февруари. Футболните управляващи в Рабат изпратиха писмо до Африканската футболна конфедерация, с цел да осведомят, че Мароко може да взе участие единствено, в случай че тимът може да пътува непосредствено до Алжир с полет на националната самолетна компания Royal Air Maroc. 

Националният тим на Мароко по футбол за мъже през предишния месец стана първият отбор от Африка, който доближава до полуфиналите на Световно състезание. Алжир и Мароко имат несъгласия по редица въпроса, в това число за бъдещето на Западна Сахара, територия, която Мароко счита за своя, само че Алжир поддържа локалното въоръжено придвижване за самостоятелност.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР