Мароканският национален отбор може да бойкотира купата на африканските нации

...
Мароканският национален отбор може да бойкотира купата на африканските нации
Коментари Харесай

Националният отбор на Мароко бойкотира турнира за купата на африканските нации през януари?

Мароканският народен тим може да бойкотира купата на африканските народи през януари поради дипломатически спор с домакина на шампионата Алжир.

От Футболната федерация на Мароко оповестиха, че отборът ще взе участие, в случай че има пряк полет от мароканската столица Рабат до алжирския град Константин, където са планувани мачовете на " лъвовете от Атлас ".

На мароканските военни и търговски самолети е неразрешено да летят в алжирското въздушно пространство, откакто двете съседки скъсаха дипломатическите си връзки предходната година. Техният спор е обвързван с голям брой въпроси, в това число оспорваната Западна Сахара.

Това е територия, която е анексирана от Мароко през 1975 година, а подкрепяните от Алжир локални поданици от дълго време се стремят към самостоятелност.

От мароканската футболна централа към този момент са изпратили писмо до Африканската конфедерация по футбол (КАФ) по отношение на процедурите за континентални спортни събития и " улеснение изискванията на участващите тимове ".

Искането е за непосредствено пътешестване до Константин с частен аероплан на формалния транспортьор на националните тимове на Мароко. От държавното управление на Алжир към момента не са дали отговор обществено.

Турнирът за купата на Африка включва футболисти и от локални клубове, като ще се организира от 13 януари до 4 февруари. В груповата фаза Мароко ще се изправи против Судан, Мадагаскар и Гана.

Мароко стана първата африканска или арабска нация, достигнала до полуфиналите на Световно състезание. Това се случи по време на Мондиал 2022 в Катар през декември.
 Кралят на Мароко награди с ордени треньора и играчите от националния тим
Кралят на Мароко награди с ордени треньора и играчите от националния тим

След историческия триумф на Мондиал 2022
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР