Мароканска радост, тъй като националният отбор прави история на Световното първенство за жени

...
Мароканските Atlas Lionesses записаха история, като се класираха за 1/16
Коментари Харесай

Мароканските Atlas Lionesses записаха история, като се класираха за 1/16 на Световното първенство по футбол за жени на FIFA, след като победиха Колумбия и нокаутираха Германия – при първото си участие на турнира – и нацията не може да бъде по-горда.

Звездният нападател на отбора Розела Аяне описа постижението от четвъртък като „невероятна победа“ и „фантастично отборно усилие“.

„Влизайки в турнира, знаехме, че ще бъде трудно да се класираме от групата, но работихме заедно и постигнахме нещо специално за цялото Мароко“, каза Аяне пред Al Jazeera.

„Удивително е да продължаваш да създаваш история. Нашето пътуване до Световната купа продължава и сега сме фокусирани върху следващия кръг срещу Франция“, каза тя.


Мароканските фенове отдадоха почит на спортистите и тяхното забележително пътуване, тъй като те вече бяха станали първата арабска страна, която се класира за Световното първенство за жени. Отборът включва и Нухайла Бензина, първата мюсюлманка, носеща хиджаб, която играе на Световното първенство.

Хаштагове като #DimaMaghrib и #The_impossible_is_not_Moroccan бяха популярни в сайтовете на социалните медии, тъй като феновете изразиха възхищението си от изключителното представяне на отбора.

Писайки в сайта на социалните медии X, известен преди като Twitter, мароканският национален отбор по футбол публикува просто съобщение на арабски: „Невъзможното не е мароканско.“

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР