Марокански съд за борба с тероризма осъди днес на смърт

...
Марокански съд за борба с тероризма осъди днес на смърт
Коментари Харесай

Мароко осъди трима души на смърт за убийството на две скандинавски туристки през декември

Марокански съд за битка с тероризма осъди през днешния ден на гибел трима души за убийството на две скандинавски туристки в Мароко през декември, съобщи Франс прес.

Убийството бе осъществено в името на терористичната организация "Ислямска страна ", напомня организацията.

Единият от наказаните е 25-годишният радикализиран амбулантен търговец Абдессамад Еджуд, който призна, че е провел убийството на двете дами дружно с двамата си съучастници Юнес Узияд, на 27 години, и Рашид Афати, на 33 години.

24-годишната датчанка Луиза Йесперсен и 28-годишната норвежка Марен Юеланд бяха убити, до момента в който били на екскурзия в далечен регион в Атласките планини, намиращ се в южната част на Мароко.

Макар в Мароко да не престават да се произнасят смъртни присъди, в страната от 1993 година де факто се ползва мораториум върху осъществяването на смъртното наказване, като тече спор дали то да не бъде анулирано, отбелязва Франс прес.

В процеса по отношение на убийството на Йесперсен и Юеланд има общо 24-ма подсъдими, като част от тях са обвинени в присъединяване в подготовката на убийството, а други за принадлежност към джихадистка клетка. Останалите 21 обвинени получиха присъди с наказване от пет години затвор до пожизнен затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР