Марокански съд постанови наказания от по две години и половина

...
Марокански съд постанови наказания от по две години и половина
Коментари Харесай

13 мигранти бяха осъдени на затвор в Мароко заради опит за пресичане на границата с испански анклав

Марокански съд постанови санкции от по две години и половина затвор на 13 мигранти, най-вече от Судан, поради всеобщ опит да преминат през граничната ограда, отделяща Мароко от испанския анклав Мелиля, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е най-суровото правосъдно решение по случая, откакто десетки хора бяха задържани за опита за секване на границата на 24 юни. Най-малко 23 индивида починаха в същия ден. Мароканските управляващи дефинираха случилото се като навалица, при която стотици хора щурмували оградата в обезверен опит да стигнат до Европа.

Мароканската асоциация за човешките права назова решението " доста сурова присъда, която демонстрира по какъв начин правосъдната система е била мобилизирана в работа на миграционните политики за сметка на търсещите леговище мигранти ".

Осъдените, измежду които съгласно деятели има също по този начин хора от Чад и Южен Судан, бяха приети за отговорни по разнообразни обвинявания, в това число нелегално влизане на мароканска територия, принуждение против длъжностни лица, въоръжено събиране, непокорство, присъединение към тайфа за образуване и подкрепяне на загадка имиграция в чужбина и палеж.

Съдът също по този начин разпореди всеки от обвинените да заплати 1000 дирхама (почти 100 долара).

През юли 33 индивида бяха наказани в Мароко на по 11 месеца затвор поради опита за секване на границата. По-рано през август 14 души бяха наказани на по осем месеца затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР