Мароканската армия е предала на Украйна 20-ина от съветските си

...
Мароканската армия е предала на Украйна 20-ина от съветските си
Коментари Харесай

Мароко изпрати в Украйна около 20 от съветските си танкове Т-72В - Свят

Мароканската войска е предала на Украйна 20-ина от руските си танкове Т-72В, заяви алжирското профилирано издание MenaDefence. Така Мароко става първата страна от Африка, която изпраща въоръжение за отбраняваща се против съветската експанзия Украйна.

Точният брой на танковете, които са осъвременени във военни фабрики в Чехия не е прочут, показва алжирското издание. Преди седмица за фронта в Украйна са били изпратени към 20 машини, които са видяни в репортаж от визитата на чешкия министър председател Петр Фиала в цеховете на военната компания Excalibur Army в Щернберк, област Оломуц, която е направила тяхното възобновяване.

Мароканската войска разполагаше със 148 T-72, 136 T-72B и 12 T-72BK от запасите на беларуската войска, закупени като втора ръка в две партиди през 1999 година и 2000 година По това време Мароко искаше да образува „ Руска “ бригада, основана в северната част на страната, за за въздържане на алжирските бронирани дивизии.

MenaDefence твърди, че решението на Мароко да достави оръжие на Украйна е било взето, съвсем под насила, по време на срещата на върха на Rammstein за Украйна на 26 април 2022 година Мароко и Тунис бяха единствените страни от африканския континент на тази среща. До този миг Тунис към този момент беше изпратил два товарни самолета помощ за Украйна до летището в полския град Жешув, което е хъб за логистичната помощ за Украйна и, както отбелязва изданието, Мароко наподобява

По това време Тунис беше изпратил два товарни самолета с филантропична помощ до летище Жешов в Полша, което централизира логистичната помощ за Украйна и там Мароко наподобява е последвал образеца, като изпрати не филантропична помощ, а напряко оръжия.

На фотосите от 9 януари т. година от визитата на чешкия министър председател във военните фабрики се виждат старите марокански танкове на ремонтната линия и най-малкото, което може да се каже е, че осъщественото задълбочено възобновяване на шасито на танка демонстрира че са били доста зле поддържани и че Мароко няма средства да ги поддържа в придвижване, разяснява сериозно алжирското издание, което поддържа формалната проруска политика на страната. Кулите на танковете са непокътнати в истинските си цветове и по тях не са осъществявани намеси.

През ноември м. година армиите на Русия и Алжир организираха взаимно обучение наоколо до границите с Мароко, оповестено като антитерористично. Учението беше несъмнено като най-голямото, оттакто Алжир и Москва откриха военно съдействие по времето на Съюз на съветските социалистически републики.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР