Мармаладът и плодовото сладко, поради своята плодова основа, се считат

...
Мармаладът и плодовото сладко, поради своята плодова основа, се считат
Коментари Харесай

Диетолог: Плодовите сладка и мармалади не са полезни

Мармаладът и плодовото сладко, заради своята плодова основа, се смятат от доста родители за по-малко нездравословен деликатес, за разлика от другите сладкиши. Защо това е мит изясни в изявление за радио „ Спутник” Филип Кузменко, диетолог и създател на канала Doctor Phil Telegram.
Захарта е основата на всички сладки неща, която им придава прелестен и мечтан усет. Единствената разлика сред тях и мармалада е, че този деликатес е маскиран като плодов артикул.
"Трябва да се отнасяте към мармалада като към всеки бонбон. И няма значение дали е изработен от шоколад или плодова захар. Бих посъветвал децата да се защищават от сладки десерти до оптималната допустима възраст. Те няма да изгубят нищо от това, тъй като в случай че децата не знаят какво е сладко те няма с какво да го съпоставят. Те ще се радват еднообразно на броколи, риба и други храни, които не водят до затлъстяване “, сподели диетологът.
Плодовата основа на мармалад не го прави по-малко калоричен и нездравословен, споделя Кузменко. Според него една супена лъжица мармалад съдържа калории, почти колкото четири ябълки, само че има доста по-малко потребни детайли.
"Преди всичко мармаладът е плодов деликатес. Но е доста неправилно схващането, че естествените въглехидрати са нискокалорични, когато се подлагат на топлинна обработка. Например една ябълка има фибри и други потребни витамини, само че в ябълковия мармалад тях към този момент ги няма. Ако би трябвало да избирате какво да дадете на детето за десерт, тогава би трябвало да изберете пресни плодове, а не мармалади и сладка ", заключи диетологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР