Маркус Дюсман Мениджърът от BMW Маркус Дюсман ще бъде новият

...
Маркус Дюсман Мениджърът от BMW Маркус Дюсман ще бъде новият
Коментари Харесай

Маркус Дюсман от BMW ще бъде новият главен изпълнителен директор на Audi

Маркус Дюсман

Мениджърът от BMW Маркус Дюсман ще бъде новият основен изпълнителен шеф на Audi, заяви немският вестник Handelsblatt във вторник. Според източници на изданието, които са близки до групата Volkswagen, част от която е и Audi, от компанията желаят той да поеме новата си роля колкото се може по-скоро.

Заради уговорка в контракта си с BMW обаче Дюсман, който е специалист в създаването на мотори, а от 2006 година заема поста на началник покупки и снабдители в компанията, може да не е в положение да поеме новия пост най-малко още шест месеца, отбелязва Handelsblatt.

В понеделник от BMW оповестиха, че мениджърът ще напусне сдружението заради персонални аргументи, напомня Reuters. Ден по-късно от конкурентния автопроизводител Volkswagen оповестиха, че той ще се причисли към управителния съвет на групата.

Дюсман е вторият топ управител, който напуща BMW, с цел да стане част от екипа на VW, откакто през юли 2015 година това направи Херберт Дийс, който тогава оглави марката Volkswagen, а през април 2018 година стана основен изпълнителен шеф на цялата група, напомня Reuters.

В известието си от VW показват, че Дюсман " ще поеме новата си позиция сега, в който е в положение да го направи ". Според източниците на Handelsblatt от групата желаят той да поеме ръководството на Audi след ареста на някогашния управител на марката Руперт Щадлер по съмнения за операции на данните за нездравословните излъчвания на колите. Дюсман обаче не може да поеме публично ролята на основен изпълнителен шеф на Audi, до момента в който Щадлер, който за момента е в ареста, не се отдръпна дефинитивно от поста, прецизира Reuters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР