Марко Трунхелити получи подкрепа от Отдела за интегритет в тениса

...
Марко Трунхелити получи подкрепа от Отдела за интегритет в тениса
Коментари Харесай

Тенисист, разкрил свои колеги в уговорки, получи подкрепа от високо ниво

Марко Трунхелити получи поддръжка от Отдела за интегритет в тениса две седмици, откакто се оплака, че се усеща зарязан от управителните органи в тениса.

Аржентинецът, който е №130 в света, разкри пред органа за опити да бъде принуден да играе симулативно. Освен това той свидетелства против трима свои аржентински сътрудници за непозволени дейности, свързани със залози на мачове.

В следствие обаче Трунхелити призна, че не е получил поддръжка, а доста от сътрудниците му към този момент не споделят с него поради дейностите му. Някои от тях даже сложиха под подозрение претекстовете на Трунхелити.

Но от Отдела за интегритет обявиха, че тенисистът е работил от "най-добри планове за спорта ".

Именно този орган се занимава с многочислените сигнали за уговорени мачове на по-ниските равнища в тениса.

"Неговата смела и кардинална позиция против тези, които желаят да корумпират, е възхищаваща и похвална ", се споделя в изказването.

Въпросните тенисисти, против които Трунхелити свидетелства, са някогашният №78 Николас Кикер, някогашният №269 Патрисио Херас и Федерико Кория, който е достигал до №223.

От Отдела за интегритет обясниха и за какво по-рано не са коментирали свидетелските показания на Трунхелити. "Като част от политиката за конфиденциалност, желанието на Отдела от самото начало е да пази идентичността на очевидците си и заради това не е коментирал или удостоверил намесата на господин Трунхелити в тези случаи. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР