Марко Гобети [LVMH] За повечето купувачи тениска с яка за

...
Марко Гобети [LVMH] За повечето купувачи тениска с яка за
Коментари Харесай

Марко Гобети и преструктурирането на Burberry

Марко Гобети

[LVMH] За множеството купувачи тениска с яка за 190 $ може би наподобява прекомерно скъпа, само че съгласно новия основен изпълнителен шеф на английския производител на първокласни артикули Burberry Марко Гобети тази цена е прекомерно близка до така наречен приблизително равнище на стилния пазар. Ето за какво тактиката му за възкръсване на 161-годишната компания, която през последните месеци се бори с падащи продажби, планува разграничаването й от марки като Polo Ralph Lauren и недвусмисленото й позициониране в територията, на която работят марки като Louis Vuitton и Gucci. При които по думите му сходна тениска коства с 50% повече, написа Reuters.

Гобети, който до неотдавна управляваше френската фешън къща Céline, част от френската първокласна група LVMH, твърди, че стилният пазар е в развой на блестящо разграничение на две елементи – всеобщата мода, дала живот на испанската Inditex (собственикът на Zara) и на шведската H&M, от една страна, и първокласните марки, от друга.

" Потребителите избират или първокласни артикули, или артикули на всеобщите марки, като ги съчетават, с цел да основат личната си визия. Това, което предлага така наречен междинен пазар, към този момент няма място при тези консуматори ", показва мениджърът.

В началото на века преструктурирането на Burberry беше една от най-успешните истории в стилния бранш. Сега обаче компанията се нуждае от нов " главен ремонт ", който да й помогне още веднъж да се върне на пътя на растежа, отбелязва Reuters. Задачата обаче е сложна и е обвързвана с предизвикването за предприемането на промени, измежду които намирането на нов креативен шеф на мястото на Кристофър Бейли, чийто правоприемник Гобети търси сега, да не докара до отчуждаването на феновете на знаковото каре и на емблематичния габардинен тренчкот на Burberry.

В Gucci, която е част от френската фешън група Kering, цялостната смяна в стила, подхваната през последните две години от новия тандем основен изпълнителен шеф – основен дизайнер, оказа помощ на компанията да реализира най-хубавото показване измежду съперниците си, напомня организацията.

" Нужен е някой задоволително вманиачен, който да пристигна и да разбие калъпа. Младите хора в стилния свят не желаят да купуват същия тренчкот, който са купували родителите им ", разяснява Мишел Фан, който е професор по маркетинг на лукса във френското бизнес учебно заведение Emlyon.

Представителите на така наречен потомство на милениълите (т.е. родените в интервала от началото на 80-те доникъде на 90-те години на XX в.) към този момент съставляват една трета от международния пазар на първокласни артикули. Гобети дава обещание, че Burberry няма да изостави палтата и карирания десен, които са част от ДНК на марката, само че също по този начин показва, че компанията ще се стреми да отговори на търсенето на привлекателни и нови оферти от страна на купувачите.

" Днешните консуматори търсят ежедневна, занимателна мода. Гардеробите им към този момент са цялостни с емблематични артикули ", споделя новият управител на английската фешън къща, който преди е работил за марки като Givenchy, Moschino и Bottega Veneta.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР