Марко Джампаоло даде първото си интервю като наставник на Милан,

...
Марко Джампаоло даде първото си интервю като наставник на Милан,
Коментари Харесай

Джампаоло: Амбицията ни трябва да бъде да играем вълнуващ и въздействащ футбол

Марко Джампаоло даде първото си изявление като ментор на Милан, в което приказва за насладата си от назначението, за упованията за идния сезон, както и за усещанията си от клуба.

“Работих доста старателно, с цел да получа тази опция. Милан са един от най-успешните и значими клубове в Европа. Това е чудесна опция за мен. Щастлив и стимулиран съм. Пътуването, което ме докара тук, беше дълго и към момента не е завършило, тъй като в никакъв случай няма край. Човек в никакъв случай не престава да развива планове, хрумвания и така нататък Но сега съм щастлив да стартира това ново премеждие в този популярен клуб. Трябва да отбележа, че към този момент съм добре отпочинал и нямам самообладание да стартира. Паоло Малдини и Звонимир Бобан разполагат с професионализъм, подготвеност и пристрастеност. Придават същинското значение на това да играеш за Милан, да тренираш Милан или да си част от този клуб. Казах им, че с времето ще се опознаем един с различен. Тяхната история приказва за тях, а пристрастеността им е заразителна. Трябва да призная, че първоначално губех много мачове против Милан, макар че започнах да реализираме някои положителни резултати. Сигурно тъй като започнах да повеждам по-конкурентни отбори. Да играеш на “Сан Сиро” постоянно е особено. Това означаваше за мен като конкурент на този стадион. Вярвам, че това е най-удивителният стадион в Италия. Винаги е вълнуващо да играеш на “Сан Сиро”.

It’s time to meet our new Coach, Marco Giampaolo
La prima intervista di Marco Giampaolo: " Sono molto felice e motivato. L'obiettivo deve essere giocare un calcio affascinante " pic.twitter.com/vusodeI8H0
— AC Milan (@acmilan) June 22, 2019 В последните години Серия “А” стана по-конкурентна. С Маурицио Сари и Антонио Конте назад, както и с доста класни треньори в Калчото, този сезон ще е още по-конкурентен от предходния. Има доста промени в манталитета на отборите. Дори по този начин наречените “малки клубове” са развили упоритостта да печелят на “Сан Сиро”. Следователно, разликата е намаляла и е нужно единствено малко бутане, с цел да настане промяна на властта, което ще промени всичко. Следващият сезон ще бъде огромно предизвикателство. Историята на Милан споделя, че това е клуб и тим, който се пробва да играе първокласен футбол към това да реализира положителни резултати. Или по-добре - те да идват посредством първокласен футбол. Милан имат този неповторим нрав. Спечелили са трофеи, практикувайки първокласен футбол, макар че не бих ни сравнил с Милан от предишното. Това обаче трява да е най-голямата ни цел. Амбицията и визията ни би трябвало да бъдат да играем трогателен и въздействащ футбол, който на собствен ред ще докара до победи. Аз съм в клуб, който знае какво в действителност значи да играеш първокласен футбол, тъй като към този момент е привикнал с този вид футболен манталитет”, съобщи Джампаоло пред клубния уебсайт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР