Марките на Volkswagen спират да продават дизелови автомобили в Холандия:

...
Марките на Volkswagen спират да продават дизелови автомобили в Холандия:
Коментари Харесай

Дизелите на Volkswagen, Audi и Skoda вече не се предлагат в Нидерландия

Марките на Volkswagen стопират да продават дизелови коли в Холандия: конфигурациите на Volkswagen, Audi, Skoda и Seat с модификации на моторите TDI, изчезнаха от пазара, до момента в който бензиновите, тези с АГУ, хибридните и електрическите версии остават. По този метод Холандия става първата европейска страна, която изцяло изоставя дизеловите леки коли.

Факт е, че дизеловите коли на немския тръст не бяха доста известни измежду холандците. Техническият шеф на Volkswagen Матиас Рабе предизвести още през 2020 година, че компанията ще изостави дизеловите елементи, само че тогава ставаше дума единствено за компактни модели като Polo и Golf.

Тогава той изясни, че с цел да приведат дребните мотори с турбокомпресор в сходство със стандартите Евро-7, на автомобилните производители ще са им нужни доста вложения, което ще направи дизелите безпричинно скъпи.

Компанията възнамерява да понижи излъчванията на въглероден диоксид с 40 % до 2030 година, а до 2050-а изцяло да се откаже от потреблението на обичайни мотори с вътрешно горене - освен дизелови, само че и бензинови.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР